• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Over Es

Over Es

Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Pedagogisch. Beetje vreemd. Werkt in de wijk. Partner. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen.

Een aantal steekwoorden. Lang niet genoeg om mijn complexe persoonlijkheid helemaal weer te geven, maar het is een begin.

Moeder: Ik ben erg verguld dat ik moeder mag zijn. Het is niet voor niets het eerste steekwoord. Moeder zijn voel ik in iedere vezel die mijn lichaam bezit. Ik blog over mijn opvoedperikelen.

Kookgek: Een voorliefde voor eten, eten koken, mijn gasfornuis en mijn oven.

Verzamelt kookboeken: Niet meer zo veel als eerst. Ik ben tegenwoordig wat kritischer vanwege ruimte gebrek. Favoriete boeken zijn: Over Eten en Koken, Harrold McGee, USA CookBook, Sheila Lukins, Jamie in 30 minuten, Jamie Oliver. Bijzonderste boek: een kookboek uit 1887.

Pedagogisch: Waarschijnlijk het gebrek eraan. Ik heb geen duidelijke visie. Alleen veel liefde.

Beetje Vreemd: Raar om van jezelf te zeggen. Daarom.

Werkt in de wijk: Buiten koken om, één van de leukste banen. Punt.

Partner: Al weer vele jaren. Ik heb hem lief.

Autodidact: Altijd honger naar meer kennis en informatie. En niet vergeten.

Kritisch: Vooral als het om mijzelf gaat.

Indische achtergrond: Al is het maar voor een kwart. Maar in mijn opinie staat het voor: Voorliefde voor eten, samen koken, samen eten en samen zijn.

Creatief: Ik wil graag, maar kan van alles een beetje. Maar ik zie altijd een uitdaging ergens in.

Back to Basic: Gewoon, zoals het vroeger was. Nee, niet de middeleeuwen, maar wat beter voor natuur en mens. Kleinschaliger. Zorg voor directe omgeving. Dwars van grote ondernemingen en grootschalige vervuilende projecten.

Zelf doen: Zelf doen, behalve het huishouden, graag.

Zelf maken: Vooral wanneer het om eten gaat. Lukt niet altijd. Het streven is er.

Fotografie: Omdat ik het zo leuk vind. Geen pretenties.

Eten: Graag een beetje bewust, goedkoop en vooral lekker.

Dieren: Ik hou van ze. En mijn kippen leggen de lekkerste eieren.

Zorgzaam: Heerlijk om voor een ander te zorgen. Beter te geven dan te nemen.

Principes: Goed om aan vast te houden. Soms beter om ze los te laten.

Serieus: Ik maak geen grapjes. Het is een gebrek.

Onconventioneel: Dingen gaan in mijn leven niet zoals het zou moeten gaan. Ook maak ik de dingen vaak niet zoals ze ‘moeten’. Ik doe dingen anders dan anders. En het maakt mij, mij.

Geen schroom: Ook mijn slechte foto’s toon ik. En wanneer ik in de kippenpoep ben gaan staan zal ik dat zeggen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Bloggen: Typisch geval van ‘last but not least’. Ik kan niet zonder een blog. Iedere dag zijn er meerdere momenten dat er wel iets gebeurd waar ik over wil bloggen.

Aangenaam kennis te hebben gemaakt. Vragen? Opmerkingen? Contact!

Es.

Ook lekker:

  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}