Ik heb besloten om mijzelf 52 doelen te stellen. Om mezelf uit te dagen voor mijn blog. “52 doelen van Es”
Al lang geleden, in 2002, begon ik met recepten te plaatsen op een blog/ website. Met een hoop gepruts, bloed, zweet en tranen lukte het me om Pivot te installeren. Later gebruikte ik een CMS (PHP Nuke) en toen *poef* besloot ik de stekker, in 2008, er uit te trekken.
Life got in the way, zeg maar.
En toen ging het in 2009 in september weer kriebelen. Ik ben opnieuw begonnen. Andere naam, andere website maar wel met mijn eigen recepten. En toen begon het weer te kriebelen. Ik heb namelijk niet echt een doel. Een echt doel waar ik naar toe kan werken.
Dus maak ik hier een lijst van wat ik precies wil gaan doen. Dingen die ik wil leren, proeven, ruiken, meemaken en ervaren op culinair gebied. Ik wil 52 doelen (twee-en-vijftig) hebben, voor iedere week één. Grote en kleine doelen en ik wil ze allemaal bereikt hebben voordat mijn weblog drie jaren bestaat (24 september 2012).
Misschien dat dat alles nog leidt tot een echt groots doel.
Hieronder mijn 52 doelen:
52 doelen maken voor het komende jaarGerealiseerd op 24 september 2011Een culinair festival bezoeken (Ja, ja, ik weet pas sinds 2011 van het bestaan van deze festivals…)Gerealiseerd op 1 september 2012 FoodFairDe UndergroundBoerenmarkt bezoekenGerealiseerd op 2 december 2012 AntipakjesmatineeEen keer lunchen inFifteen in Amsterdam Gerealiseerd op 2 december 2012 AntipakjesmatineeEen kookboek presentatie bijwonenGerealiseerd op 25 mei 2013 Bazaar KookboekEen keer kaas makenGerealiseerd op 6 november 2012 Es ging zelf kaas makenEen boer in de buurt vinden die verse melk aan me wil verkopen (omgeving 072)Gerealiseerd op 5 november 2012 Verse melk van de boerEen schaal vol amuses makenGerealiseerd op 27 april 2012 Uitdaging- Een high tea organiseren
Een maaltijd op Tweetjemee aanbiedenTweetjemee bestond al niet meer toen ik dit doel wilde behalen, dus werd het thuisafgehaald.
Een vegetarische maaltijd maken, zonder dat mijn gezin het door heeft (dat is een spannende!)Gerealiseerd op 6 maart 2012 VegetarischEen gesigneerd kookboek ontvangen met een lief berichtje aan mijGerealiseerd op 5 oktober 2011 ‘Over Worst‘Worst maken met mijn vaderGerealiseerd op 30 januari 2012 ‘Biologische worst, zelf maken‘- Heel veel potten sambal maken met mijn vader
Vissticks makenMwah. Vissticks.Een keer paddenstoelen gaan zoeken. Met een echte ‘hunter’. Gerealiseerd op 23 september 2013. Misschien wel dé reden waarom ik mijn 52 doelen ben begonnen. Nooit gedacht dat deze behaald zou worden!Vijf keer een recept koken (iets dat ik nog nooit gemaakt heb) van een andere foodbloggerNummer 1, nummer 2, nummer 3, nummer 4 en nummer 5.Rillettes makenGerealiseerd op 29 november 2011, rillettesOriginele Yorkshire Pudding maken met ganzenvetGerealiseerd op 29-10-2012Een workshop/ masterclass volgenGerealiseerd op 18 november 2011 Workshop Brood bakken- ‘Ouderwetsche’ groenten in mijn moestuin planten
Ik wil ‘ergens’ in een blad vermeld staan. Met een recept of een link naar mijn blog. #stoer Weespermoppen op 13 april 2012Mijn kipnuggets recept voorzien van betere foto’sGerealiseerd op 12 maart 2012 Kipnuggets- Mijn eigen spinazie kweken (met dank aan The Sparkle)
- Zeven dagen koken met hetzelfde ingrediënt (met dank aan The Sparkle)
Eén keer een recept uit een kookboek volgen zonder ook maar één ding er aan te veranderen (met dank aan The Sparkle)Gerealiseerd op 21 mei 2012 100 x HollandsNog een keer het stokje van het #foodblogevent krijgen. Gerealiseerd op 3 maart 2013. FermentatieEen dag de Sligro-Ven onveilig makenGerealiseerd op 28-11-2011 en hier staat de postEen biologische boer of gelijksoortige producent bezoeken en daar een blogpost over schrijven (met dank aan The Sparkle)Gerealiseerd op 3-10-2011 Open Wijngaard Dagen- Eén week koken met aardappelen
Een eigen recept voor kroketten maken (met dank aan Apeetoom)Gerealiseerd op 23 oktober 2011 Kaas kroketten, zelf makenEén week koken met pastaNiet helemaal gerealiseerd, maar wel 7 recepten met pasta- Een Macarontaart bakken (18-9-2011 weet ik nog niet eens wat het is…) (met dank aan Pauline)
- Echt picknick eten maken en ergens gaan picknicken in een park of op het strand
- Hete pepersaus maken
Cakepops makenGerealiseerd in de week voor de #Foodswap, Cake PopsEen gerecht maken met een streekproduct (of zoveel mogelijk streekproducten)(met dank aan Pauline) Rabarber taartEen uiterste strakke weekplanning voor het eten maken en me daar aan houdenGerealiseerd in week 11 2012- Iets schrijven voor een goed doel
Het naadje van de kous weten over één product/ ingrediënt en daar een blogpost over schrijvenGerealiseerd op 6 november 2011, over zeep.- Nog een keer Peking eend maken en dan met foto’s een blogpost maken
Tien nieuwe blogs bezoeken, die ik nog niet ken, en een reactie achter latenNummer 1, nummer 2, nummer 3, nummer 4, nummer 5, nummer 6, nummer 7, nummer 8, nummer 9 en nummer 10. Gerealiseerd op 21 maart 2012Een Foodswap organiserenGerealiseerd op 31 maart 2012 #FoodswapEen pakket weggeven met eigen gemaakte productenGerealiseerd op 21 februari 2012 PakketEen No-Waste dinner maken (met dank aan Pauline)Gerealiseerd op 11 november 2011, varkensoren- Spätzels maken
- Een diner verzorgen met voorgerecht, tussen gerecht, hoofdgerecht en een nagerecht
- Mijn rookoven vaker gebruiken
Een week alleen maar buitenlandse gerechten koken#Failed Zeven dagen buitenlandse gerechten- Een week lang puur Hollandse gerechten koken
- Een recept maken dat ik heb gezien op 24kitchen
- Last but not least: Een heel decadent menu voor mij en mijn gezin maken