Freekeh halloumi tomaten salade
Recept afdrukken

Freekeh halloumi tomaten salade

Een snelle en simpele salade met bijzondere ingrediƫnten. Ik vind freekeh lekker om eens mee af te wisselen. Maar maak deze salade gerust met pasta.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd25 min
Gang: Lunch
Keuken: Hollandse
Trefwoord: lunch, salade
Porties: 2 personen
Auteur: Es

Ingrediƫnten

  • 200 gram freekeh
  • 10 mini tomaatjes in vieren gesneden
  • 75 gram rucola
  • 225 gram halloumi in plakjes gesneden
  • scheut olijfolie om in te bakken

Voor de dressing:

  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels witte azijn
  • 2 eetlepels mosterd
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Doe de freekeh met 1 liter water, 1 theelepel zout in een pan. Breng dit aan de kook.
  • Zet zodra het water kookt het vuur zacht en laat de freekeh 15 minuten koken.
  • Giet de freekeh af en laat het afkoelen.
  • Doe en scheut (olijf)olie in een koekenpan en verhit tot de olie redelijk heet is.
  • Bak in de olie de halloumi bruin. Kijk uit, het kan nogal spetteren!
  • Haal de halloumi uit de pan en laat het uitlekken op een stukje keukenpapier.
  • Meng voor de dressing alles door elkaar. Dit gaat goed in een schoon en leeg jampotje. Alles erin doen en goed schudden.
  • Breng de dressing op smaak met peper en zout.
  • Leg de rucola op een schaal, verdeel de freekeh erover.
  • Leg de tomaatjes op de freekeh.
  • Giet de dressing over de salade.
  • Als laatste de halloumi op de salade leggen. Zo blijft het krokant.
  • Serveer direct.