Recept pittige biefstuk wraps
Recept afdrukken

Recept pittige biefstuk wraps

Deze gezonde wraps zijn snel en makkelijk te maken. Maar wel boordevol smaak!
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd10 min
Totale tijd15 min
Gang: Main Course
Keuken: Fusion keuken
Trefwoord: biefstuk, ketjap, koriander, lenteui, makkelijk, paksoi, pepers, pittig, snel, sojasaus, wraps
Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

  • 450 gram biefstuk in dunne repen gesneden
  • 2 rode pepers heel fijn gehakt
  • 2 tenen knoflook door de pers of heel fijn gehakt
  • 30 milliliter ketjap (zoet)
  • 30 milliliter dunne sojasaus (zout)
  • 2 struiken paksoi in repen van 1 cm dik gesneden
  • 4 (snack) komkommers in linten geschaafd met een dunschiller
  • 2 theelepels sambal
  • 2 theelepels suiker
  • 30 milliliter azijn
  • 150 gram wortelreepjes
  • 1 bosje koriander grof gehakt
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels sriracha

Instructies

  • Meng de reepjes biefstuk met de sojasaus, ketjap, pepers en knoflook.
  • Roer in een kommetjes de mayonaise met de sriracha en zet weg tot later gebruik.
  • Roerbak de paksoi in een beetje olie en wat peper en zout. Zet weg tot later gebruik.
  • Meng in een kom de azijn met de sambal, suiker en zout. Leg de komkommerlinten erin en laat ze in de koelkast marineren.
  • Verhit een beetje olie in een koekepan of wok en roerbak de biefstukreepjes op hoog vuur in ongeveer 2 tot 3 minuten gaar.
  • Verdeel de wortelreepjes over de wraps.
  • Verdeel de biefstukreepjes over de wraps.
  • Leg wat komkommerlinten op de biefstuk, schep er wat van de sriracha-mayonaise op en bestrooi met wat gehakte koriander.
  • Serveer direct met de paksoi erbij.