Ga terug
–+ servings
Winterse bospaddenstoelensoep recept

Winterse bospaddenstoelensoep

Goed gevulde gebonden soep met paddenstoelen. Maak hem extra rijk door er wat blauwe kaas door te roeren.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Groenten

  • 300 gram bos paddestoelen grof gesneden
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 4 takjes tijm blaadjes geritst

Koeling

  • 250 ml slagroom
  • 60 gram roomboter

Voorraadkast

  • 2 blokjes bospaddestoelen bouillon
  • 2 eetlepels bloem
  • peper en zout naar smaak

Overig

  • 1 liter water

Instructies
 

  • Verhit ruim de helft van de boter in een pan.
  • Doe de paddenstoelen in de pan en bak deze op hoog vuur tot ze geen vocht meer loslaten.
  • Haal de paddenstoelen uit de pan en zet ze even weg.
  • Smelt de rest van de boter in de pan en voeg de ui toe. Bak deze tot hij glazig ziet.
  • Schep de bloem in de pan en bak deze 3 minuten mee.
  • Voeg dan de bouillonblokjes, water en slagroom toe en breng alles aan de kook.
  • Blijf goed roeren tot de soep gebonden is.
  • Zodra de soep gebonden is het vuur laag zetten en de paddenstoelen er weer bij doen.
  • Laat de soep door en door warm worden en serveer direct.
Trefwoord gebonden, paddenstoelen, room, soep
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!