Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Recept heek in zwarte bonensaus
Dat Aziatisch eten niet altijd pittig hoeft te zijn bewijst dit recept. Lekker met veel groenten en bomvol met smaak. En zoals vaak met visrecepten: het is binnen een half uur klaar.
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
10
min
Bereidingstijd
13
min
Totale tijd
23
min
Keuken
Aziatisch
Porties
4
personen
Ingrediënten
1x
2x
3x
600
gram
heek
in blokjes gesneden
2
uien
in vieren gesneden
4
rode pepers
in ringen gesneden, ontdaan van zaadjes en zaadlijsten
2
paprika's
in stukken gesneden
3
cm
gember
geschild en in smalle reepjes gesneden
4
eetlepels
zwarte bonensaus
1
theelepel
sesamolie
2
theelepels maizena
opgelost in een scheutje water
vissaus of zout
naar smaak
4
lente-ui
in dunne ringetjes gesneden
een scheutje zonnebloemolie
Instructies
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok.
Bak in 3 tot 4 minuten de heek rondom bruin.
Schep de heek uit de pan op een bord en zet deze weg tot later gebruik.
Giet nog een klein beetje zonnebloemolie in de wok en laat dit heet
worden.
Voeg de uien, rode pepers, paprika's en gember toe en roerbak dit 3
minuten.
Schep de zwarte bonensaus in de pan en bak dit nog 2 minuten mee.
Voeg de maizena met het water toe en laat de saus op hoog vuur 1 tot 2
minuten indikken. Schenk naar wens wat extra water toe aan de saus.
Draai het vuur zacht en meng voorzichtig de heek door de saus. Laat dit
even doorwarmen.
Doe de sesamolie in de pan en roer voorzichtig door.
10. Proef en breng eventueel op smaak met vissaus of zout.
11. Strooi voor het serveren de lente-ui ringetjes erover.
12. Serveer warm met rijst.
Trefwoord
Aziatisch, groenten, heek, recept, rijst, snel, vis, visrecept, zelf maken, zwarte bonen
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Let us know
how it was!