Ga terug
–+ servings
Recept heek in zwarte bonensaus

Recept heek in zwarte bonensaus

Dat Aziatisch eten niet altijd pittig hoeft te zijn bewijst dit recept. Lekker met veel groenten en bomvol met smaak. En zoals vaak met visrecepten: het is binnen een half uur klaar.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 13 min
Totale tijd 23 min
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 600 gram heek in blokjes gesneden
  • 2 uien in vieren gesneden
  • 4 rode pepers in ringen gesneden, ontdaan van zaadjes en zaadlijsten
  • 2 paprika's in stukken gesneden
  • 3 cm gember geschild en in smalle reepjes gesneden
  • 4 eetlepels zwarte bonensaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 2 theelepels maizena opgelost in een scheutje water
  • vissaus of zout naar smaak
  • 4 lente-ui in dunne ringetjes gesneden
  • een scheutje zonnebloemolie

Instructies
 

  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok.
  • Bak in 3 tot 4 minuten de heek rondom bruin.
  • Schep de heek uit de pan op een bord en zet deze weg tot later gebruik.
  • Giet nog een klein beetje zonnebloemolie in de wok en laat dit heet
  • worden.
  • Voeg de uien, rode pepers, paprika's en gember toe en roerbak dit 3
  • minuten.
  • Schep de zwarte bonensaus in de pan en bak dit nog 2 minuten mee.
  • Voeg de maizena met het water toe en laat de saus op hoog vuur 1 tot 2
  • minuten indikken. Schenk naar wens wat extra water toe aan de saus.
  • Draai het vuur zacht en meng voorzichtig de heek door de saus. Laat dit
  • even doorwarmen.
  • Doe de sesamolie in de pan en roer voorzichtig door.
  • 10. Proef en breng eventueel op smaak met vissaus of zout.
  • 11. Strooi voor het serveren de lente-ui ringetjes erover.
  • 12. Serveer warm met rijst.
Trefwoord Aziatisch, groenten, heek, recept, rijst, snel, vis, visrecept, zelf maken, zwarte bonen
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!