Go Back
Recept pittige biefstuk wraps

Recept pittige biefstuk wraps

Deze gezonde wraps zijn snel en makkelijk te maken. Maar wel boordevol smaak!
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 15 min
Gang Main Course
Keuken Fusion keuken
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 450 gram biefstuk in dunne repen gesneden
  • 2 rode pepers heel fijn gehakt
  • 2 tenen knoflook door de pers of heel fijn gehakt
  • 30 milliliter ketjap (zoet)
  • 30 milliliter dunne sojasaus (zout)
  • 2 struiken paksoi in repen van 1 cm dik gesneden
  • 4 (snack) komkommers in linten geschaafd met een dunschiller
  • 2 theelepels sambal
  • 2 theelepels suiker
  • 30 milliliter azijn
  • 150 gram wortelreepjes
  • 1 bosje koriander grof gehakt
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels sriracha

Instructies
 

  • Meng de reepjes biefstuk met de sojasaus, ketjap, pepers en knoflook.
  • Roer in een kommetjes de mayonaise met de sriracha en zet weg tot later gebruik.
  • Roerbak de paksoi in een beetje olie en wat peper en zout. Zet weg tot later gebruik.
  • Meng in een kom de azijn met de sambal, suiker en zout. Leg de komkommerlinten erin en laat ze in de koelkast marineren.
  • Verhit een beetje olie in een koekepan of wok en roerbak de biefstukreepjes op hoog vuur in ongeveer 2 tot 3 minuten gaar.
  • Verdeel de wortelreepjes over de wraps.
  • Verdeel de biefstukreepjes over de wraps.
  • Leg wat komkommerlinten op de biefstuk, schep er wat van de sriracha-mayonaise op en bestrooi met wat gehakte koriander.
  • Serveer direct met de paksoi erbij.
Trefwoord biefstuk, ketjap, koriander, lenteui, makkelijk, paksoi, pepers, pittig, snel, sojasaus, wraps