4rode pepersontdaan van zaadlijsten en fijn gehakt
1teenknoflookdoor de pers of heel fijn gesneden
200milliliterzoete chilisaus
200milliliterwittewijnazijn
100gramwitte koolheel fijn gesneden
100gramrode koolheel fijn gesneden
1rode uiin ringen gesneden
1jalapeno peperzonder zaadjes en in halve ringen gesneden
500gramspruitjesschoongemaakt en doormidden gesneden
1bakje tuinkers
1bosje verse koriandergrof gehakt
twee eetlepels boterom in te bakken
Instructies
Meng de rode pepers, knoflook, chilisaus en wittewijnazijn in een grote kom.
Hussel de witte en rode kool, ui en jalapeno peper door de dressing. (Ik liet dit een uurtje staan in de koelkast. Hier wordt de kool iets zachter van. Kan dus ook een dag van te voren.)
Verhit de boter in een koekenpan en bak hier de spruitjes op hoog vuur in. Na ongeveer 4 minuten zijn ze klaar.
Schik de koolsalade over een mooi bord. Schep de spruitjes erover en garneer met de tuinkers en koriander.