Ga terug
Project 104 Gefrituurde spruitjes

Gebakken spruitjes met pittige koolsalade

Een snel recept waarbij je de ouderwets spruitjeslucht kunt vergeten. Voedzaam en niet zwaar. Serveer met gestoomde of gekookte aardappelen.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Gang Bijgerecht
Keuken Hollandse
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 4 rode pepers ontdaan van zaadlijsten en fijn gehakt
  • 1 teen knoflook door de pers of heel fijn gesneden
  • 200 milliliter zoete chilisaus
  • 200 milliliter wittewijnazijn
  • 100 gram witte kool heel fijn gesneden
  • 100 gram rode kool heel fijn gesneden
  • 1 rode ui in ringen gesneden
  • 1 jalapeno peper zonder zaadjes en in halve ringen gesneden
  • 500 gram spruitjes schoongemaakt en doormidden gesneden
  • 1 bakje tuinkers
  • 1 bosje verse koriander grof gehakt
  • twee eetlepels boter om in te bakken

Instructies
 

  • Meng de rode pepers, knoflook, chilisaus en wittewijnazijn in een grote kom.
  • Hussel de witte en rode kool, ui en jalapeno peper door de dressing. (Ik liet dit een uurtje staan in de koelkast. Hier wordt de kool iets zachter van. Kan dus ook een dag van te voren.)
  • Verhit de boter in een koekenpan en bak hier de spruitjes op hoog vuur in. Na ongeveer 4 minuten zijn ze klaar.
  • Schik de koolsalade over een mooi bord. Schep de spruitjes erover en garneer met de tuinkers en koriander.
  • Serveer direct.
Trefwoord boter, chilisaus, jalapeno peper, knoflook, koriander, rode kool, rode peper, rode ui, spruiten, spruitjes, tuinkers, witte kool