Bestrijk de boven en onderkant van de brioche broodjes met boter.
Verhit een grill- of koekenpan op hoog vuur.
Leg de broodjes met de beboterde kant in de pan en bak ze een paar minuten tot de snijkanten iets gebruind zijn.
Haal ze uit de pan en zet weg tot later gebruik.
Smelt de andere 2 eetlepels boter in de pan en bak de hamburgers 4 tot 6 minuten aan iedere kant.
Roer ondertussen de mayonaise met het citroensap en zest en breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
Bestrijk de onderste helften van het broodje met de citroenmayonaise.
Verdeel de sla over de 4 onderste helften van het brood.
Leg de hamburgers op de sla.
Schep nog een beetje citroenmayonaise op de hamburger.
Leg een paar plakjes tomaat op elke hamburger.
Verdeel het krabvlees over de hamburgers.
Leg de bovenste helften van de broodjes op de hamburgers.
Serveer direct.