Go Back
Hamburger met Noordzee krab

Surf and Turf hamburger met krab

Surf and Turf betekend vlees met vis. In dit recept wordt de hamburger gecombineerd met het zoete vlees van Noordzee krab.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Gang Main Course
Keuken Fusion keuken
Porties 4 pers.
calorie├źn 1356 kcal

Ingredi├źnten
  

  • 4 brioche broodjes doormidden gesneden
  • 2 eetlepels boter voor de broodjes
  • 2 eetlepels boter om in te bakken
  • 4 hamburgers bestrooid met een beetje zout en peper
  • 200 gram krabvlees
  • 2 eetlepels citroensap
  • 8 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel zest van citroen rasp alleen het gele gedeelte van de citroenschil
  • 200 gram ijsbergsla
  • 2 tomaten in plakjes gesneden

Instructies
 

  • Bestrijk de boven en onderkant van de brioche broodjes met boter.
  • Verhit een grill- of koekenpan op hoog vuur.
  • Leg de broodjes met de beboterde kant in de pan en bak ze een paar minuten tot de snijkanten iets gebruind zijn.
  • Haal ze uit de pan en zet weg tot later gebruik.
  • Smelt de andere 2 eetlepels boter in de pan en bak de hamburgers 4 tot 6 minuten aan iedere kant.
  • Roer ondertussen de mayonaise met het citroensap en zest en breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
  • Bestrijk de onderste helften van het broodje met de citroenmayonaise.
  • Verdeel de sla over de 4 onderste helften van het brood.
  • Leg de hamburgers op de sla.
  • Schep nog een beetje citroenmayonaise op de hamburger.
  • Leg een paar plakjes tomaat op elke hamburger.
  • Verdeel het krabvlees over de hamburgers.
  • Leg de bovenste helften van de broodjes op de hamburgers.
  • Serveer direct.
Trefwoord broodjes, hamburger, krab, Noordzee krab, rundvlees