Ga terug
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Haring in dille-roomsaus
Dit beleg voor toast of brood past ook prima naast blokjes kaas of plakjes worst. Maak hem gerust van te voren en zet hem in de koelkast. Dan trekken de smaken goed in en wordt hij ook iets steviger.
Recept afdrukken
Porties
6
personen
Ingrediƫnten
4
(maatjes) haringen
in smalle reepjes gesneden
1
sjalot
fijn gesnipperd
100
gram
creme fraiche
2
eetlepels
mayonaise
1
theelepel
Dijon mosterd
2
middelgrote augurken
in kleine blokjes gesneden
Witte peper
naar smaak
3
eetlepels
verse dille
fijn gesneden
Instructies
Doe de gensipperde sjalot, creme fraiche, mayonaise, mosterd, blokjes augurk en dille in een kom.
Meng alles met een lepel tot een saus.
Voeg de stukjes haring toe aan de saus en meng ze voorzichtig erdoor.
Proef en breng eventueel op smaak met wat witte peper.
Serveer met knapperig (stok)brood.