Ga terug
Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Haring in dille-roomsaus

Dit beleg voor toast of brood past ook prima naast blokjes kaas of plakjes worst. Maak hem gerust van te voren en zet hem in de koelkast. Dan trekken de smaken goed in en wordt hij ook iets steviger.
Porties 6 personen

Ingrediƫnten
  

  • 4 (maatjes) haringen in smalle reepjes gesneden
  • 1 sjalot fijn gesnipperd
  • 100 gram creme fraiche
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • 2 middelgrote augurken in kleine blokjes gesneden
  • Witte peper naar smaak
  • 3 eetlepels verse dille fijn gesneden

Instructies
 

  • Doe de gensipperde sjalot, creme fraiche, mayonaise, mosterd, blokjes augurk en dille in een kom.
  • Meng alles met een lepel tot een saus.
  • Voeg de stukjes haring toe aan de saus en meng ze voorzichtig erdoor.
  • Proef en breng eventueel op smaak met wat witte peper.
  • Serveer met knapperig (stok)brood.