Ga terug
+ servings
Stoofperen van Hans

Stoofperen van Hans

We kennen allemaal de rode stoofperen. Maar deze peertjes worden gestoofd in witte wijn. Hierdoor blijven ze blank, maar ze zitten barstensvol met smaak!
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 40 min
Inkoken van de saus 20 min
Gang Bijgerecht
Keuken Hollandse
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 6 stoofperen Gieser Wildeman, geschild met steeltje eraan (omdat dat leuk staat…)
  • 5 koffiebonen
  • 2 steranijs
  • 1 vanillepeul opengesneden
  • 1 mandarijn doormidden gesneden
  • 1 theelepel zwarte peperkorrels
  • 1 tak rozemarijn
  • 100 milliliter citroensap vers of uit een flesje
  • 500 milliliter zoete witte wijn
  • 200 gram suiker
  • klontje boter

Instructies
 

  • Leg de peertjes met de koffiebonen, steranijs, vanillepeul, mandarijn, peperkorrels en rozemarijn in een pan. Schenk er de citroensap en wijn bij.
  • Voeg de suiker toe.
  • Breng alles aan de kook en laat dit op halfhoog vuur 10 minuten koken. Zo verdampt de alcohol.
  • Leg dan het deksel op de pan en zet het vuur zacht.
  • Laat de peertjes in ongeveer 30 tot 40 minuten gaar worden. (Prik met een vorkje om te kijken of de peertjes zacht zijn)
  • Haal de peertjes uit het vocht en zet het vuur weer hoog.
  • Kook het vocht in tot er ongeveer 1/3 over is. (Niet zoals ik en het vergeten en karamel in de pan vinden….)
  • Zeef het vocht en zet het terug op het vuur.
  • Roer er een klont boter door en laat dit smelten.
  • Het kan nu eventueel weggezet worden in de koelkast.
  • Voor gebruik de saus (en eventueel de peertjes) weer even opwarmen.
Trefwoord koffiebonen, mandarijn, stereanijs, stoofperen, witte wijn
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!