Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Stoofperen van Hans
We kennen allemaal de rode stoofperen. Maar deze peertjes worden gestoofd in witte wijn. Hierdoor blijven ze blank, maar ze zitten barstensvol met smaak!
No ratings yet
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd
40
minuten
min
Inkoken van de saus
20
minuten
min
Gang
Bijgerecht
Keuken
Hollandse
Porties
4
personen
Ingrediënten
1x
2x
3x
6
stoofperen
Gieser Wildeman, geschild met steeltje eraan (omdat dat leuk staat…)
5
koffiebonen
2
steranijs
1
vanillepeul
opengesneden
1
mandarijn
doormidden gesneden
1
theelepel
zwarte peperkorrels
1
tak rozemarijn
100
milliliter
citroensap
vers of uit een flesje
500
milliliter
zoete witte wijn
200
gram
suiker
klontje boter
Instructies
Leg de peertjes met de koffiebonen, steranijs, vanillepeul, mandarijn, peperkorrels en rozemarijn in een pan. Schenk er de citroensap en wijn bij.
Voeg de suiker toe.
Breng alles aan de kook en laat dit op halfhoog vuur 10 minuten koken. Zo verdampt de alcohol.
Leg dan het deksel op de pan en zet het vuur zacht.
Laat de peertjes in ongeveer 30 tot 40 minuten gaar worden. (Prik met een vorkje om te kijken of de peertjes zacht zijn)
Haal de peertjes uit het vocht en zet het vuur weer hoog.
Kook het vocht in tot er ongeveer 1/3 over is. (Niet zoals ik en het vergeten en karamel in de pan vinden….)
Zeef het vocht en zet het terug op het vuur.
Roer er een klont boter door en laat dit smelten.
Het kan nu eventueel weggezet worden in de koelkast.
Voor gebruik de saus (en eventueel de peertjes) weer even opwarmen.
Trefwoord
koffiebonen, mandarijn, stereanijs, stoofperen, witte wijn
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Let us know
how it was!