Ga terug
–+ servings
Captains Dinner met kapucijners Budget koken

Captains Dinner met kapucijners

Captains dinner met capucijners.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 blik of glas kapucijners (720 gram)
  • 3 uien in ringen gesneden
  • 300 gram gerookte spekblokjes
  • 400 gram bloemkool in kleine roosjes
  • 1 prei schoongemaakt en in ringen gesneden
  • 1 eetepel olijfolie om in te bakken
  • eventueel wat verse zwarte peper
  • Erbij: Piccalilly augurkjes, uitjes in het zuur en eventueel mosterd

Instructies
 

  • Verhit de olijfolie in een grote pan en bak hierin de spekjes bruin.
  • Voeg de uienringen toe en bak ze op middelmatig vuur zacht.
  • Giet de kapucijners af en doe ze bij de spekjes en ui.
  • Strooi de fijngesneden prei erover en roer even door.
  • Leg de bloemkool roosjes erbij en verwarm tot alles heet is.
  • Serveer warm met de piccalilly, augurkjes, uitjes in het zuur en eventueel mosterd.
Trefwoord budget, capucijners, gerookte spekjes, lenteui, prei
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!