Kneed van de bloem, gist, yoghurt en ei een deeg.
Voeg op het laatst het zout en blokje voor blokje de boter toe. Kneed door tot alle boter is opgenomen in het deeg. Mocht het erg plakkerig zijn, voeg dan nog wat bloem toe. Niet te veel.
Leg het deeg in een ingevette kom en dek deze af. Laat het deeg rijzen tot het bijna in volume is verdubbeld.
Prak de aardappelen grof met en vork.
Meng de aardappelen met het zout, zwarte peper, chilivlokken en cheddar.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Verdeel het deeg in 8 stukken en bol ze op.
Bestrooi het werkvlak met wat bloem.
Rol een stuk deeg uit tot een cirkel van ongeveer 10 cm in doorsnede.
Schep 1/8 deel van het aardappelmengsel in het midden van het broodje.
Vouw het deeg om de vulling, zó dat er een halve maan ontstaat. Knijp de randen goed dicht.
Ga zo door tot alle bolletjes deeg op zijn. Leg de broodjes op een bakblik bekleed met bakpapier.
Bestrijk de broodjes met wat melk en bestrooi ze met de sesamzaadjes en/ of de nigellazaadjes.
Bak de broodjes in de oven in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin.