Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
Schol is een vis die zich leent voor vele manieren van bereiden en gaat met veel smaken samen. In dit gerecht wordt de schol gepaneerd in hazelnoten en panko.
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
10
min
Bereidingstijd
15
min
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Hollandse
Porties
4
personen
Equipment
Grote kookpan
3 borden
Snijplank
Mes
Koekenpan
Pureestamper
Ingrediënten
1x
2x
3x
800
gr
aardappelen
Geschild en in gelijke stukken gesneden
100
ml
melk
2
el
olijfolie
500
gr
prei
In ringen gesneden en goed gewassen in water
1
el
Kerriepoeder
600
gr
scholfilet
4
tl
viskruiden
4
el
bloem
1
eiwit
Losgeklopt met 1 el water
60
gr
panko
50
gr
hazelnoten
Heel fijn gehakt
75
gr
boter
peper en zout
Naar smaak
Instructies
Kook de aardappelen in gezouten gaar in ongeveer 15 tot 20 minuten.
Giet de aardappelen af, laat ze even uitdampen en stamp ze met de melk tot een puree.
Bak ondertussen in een grote koekenpan de prei met de kerrie in de olijfolie tot de prei zacht is.
Voeg de prei toe aan de aardappelpuree en meng door.
Meng de panko met de fijn gehakte hazelnoten.
Bestrooi de scholfilet met de viskruiden.
Haal de scholfilet door de bloem.
Dip de scholfilet in het losgeklopte eiwit.
Tot slot de scholfilet paneren door deze door de panko en hazelnoten te halen.
Verhit in een grote koekenpan de boter en wacht tot het schuim wegtrekt.
Bak de gepaneerde scholfilets in de hete boter tot ze gaar zijn. Dat is ongeveer 2 tot 3minuten per kant.
Haal de scholfilet uit de pan en serveer direct met de prei stamppot.
Trefwoord
aardappel, gepaneerd, hazelnoten, kerrie, knoflook, panko, prei, schol, scholfilet, stamppot, vis
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Let us know
how it was!