Ga terug
–+ servings
Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Schol is een vis die zich leent voor vele manieren van bereiden en gaat met veel smaken samen. In dit gerecht wordt de schol gepaneerd in hazelnoten en panko.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse
Porties 4 personen

Equipment

  • Grote kookpan
  • 3 borden
  • Snijplank
  • Mes
  • Koekenpan
  • Pureestamper

Ingrediënten
  

  • 800 gr aardappelen Geschild en in gelijke stukken gesneden
  • 100 ml melk
  • 2 el olijfolie
  • 500 gr prei In ringen gesneden en goed gewassen in water
  • 1 el Kerriepoeder
  • 600 gr scholfilet
  • 4 tl viskruiden
  • 4 el bloem
  • 1 eiwit Losgeklopt met 1 el water
  • 60 gr panko
  • 50 gr hazelnoten Heel fijn gehakt
  • 75 gr boter
  • peper en zout Naar smaak

Instructies
 

  • Kook de aardappelen in gezouten gaar in ongeveer 15 tot 20 minuten.
  • Giet de aardappelen af, laat ze even uitdampen en stamp ze met de melk tot een puree.
  • Bak ondertussen in een grote koekenpan de prei met de kerrie in de olijfolie tot de prei zacht is.
  • Voeg de prei toe aan de aardappelpuree en meng door.
  • Meng de panko met de fijn gehakte hazelnoten.
  • Bestrooi de scholfilet met de viskruiden.
  • Haal de scholfilet door de bloem.
  • Dip de scholfilet in het losgeklopte eiwit.
  • Tot slot de scholfilet paneren door deze door de panko en hazelnoten te halen.
  • Verhit in een grote koekenpan de boter en wacht tot het schuim wegtrekt.
  • Bak de gepaneerde scholfilets in de hete boter tot ze gaar zijn. Dat is ongeveer 2 tot 3minuten per kant.
  • Haal de scholfilet uit de pan en serveer direct met de prei stamppot.
Trefwoord aardappel, gepaneerd, hazelnoten, kerrie, knoflook, panko, prei, schol, scholfilet, stamppot, vis
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!