Ga terug
+ servings

Recept Thaise viskoekjesmet koriander en lenteui

Es
Deze viskoekjes zijn makkelijk te maken en staan feestelijk op tafel. Natuurlijk kun je ze ook eten als hoofdmaaltijd. Serveer er dan bami of rijst met groenten erbij.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 8 min
Totale tijd 13 min
Gang Snacks :: Hapjes
Keuken Thaise
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram stevige witvis, in grove stukken en licht ontdooid
  • 1 eetlepel maizena
  • 2 eiwitten
  • 1 theelepel zout
  • ½ theelepel witte peper
  • 2 eetlepels rode currypasta
  • 1 teen knoflook
  • 2 lente-ui in dunne ringen gesneden
  • half bosje koriander fijn gesneden
  • zonnebloemolie om in te bakken

Instructies
 

  • Maal in de keukenmachine (met messen) de vis, maizena, eiwitten, zout, peper, currypasta en knoflook tot een fijne pasta. Het moet bijna elastisch aanvoelen. Is het iets aan de natte kant? Voeg dan nog wat maizena toe.
  • Doe de vispasta in een kom en meng er de lente-ui en koriander door.
  • Neem steeds een beetje van de vispasta en vorm er kleine schijfjes van.
  • Verhit in een ruime koekenpan een flinke laag zonnebloemolie.
  • Bak de viskoekjes in de olie gaar en goudbruin in ongeveer 3 tot 4 minuten per kant.
  • Haal de viskoekjes uit de pan en leg ze op een stuk keukenpapier.
  • Serveer warm, lauw of op kamertemperatuur met chilisaus.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!