Ga terug
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Midden oosterse gestoofde ossenstaart recept
Es
Ossenstaart wordt heerlijk mals wanneer je het lang stooft. Deze ossenstaart wordt met Ras el Hanout kruiden gekruid. Wat zoveel betekend als 'het beste van de markt'.
Recept afdrukken
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Bereidingstijd
3
uur
uur
Totale tijd
3
uur
uur
5
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Midden Oosten
Porties
4
personen
Ingrediƫnten
1,5
kilo ossenstaart
in stukken gesneden
peper en zout
1
ui
gesnipperd
3
tenen
knoflook
fijn gehakt of door de pers
3
theelepels
ras el hanout
kruidenmengsel
2
eetlepels
bloem
1
blokje bouillon
rund
olie of boter om in te bakken
Instructies
Bestrooi de stukken ossenstaart met peper en zout.
Verhit de olie en/ of boter in een pan met dikke bodem.
Bak de ossenstaart rondom bruin.
Voeg de ui, knoflook en ras el hanout toe en bak dit een paar minuten mee.
Doe de bloem in de pan en bak dit ongeveer 5 minuten mee totdat hij mooi bruin is.
Giet wat water (tot ongeveer halverwege de ossenstaart) in de pan en voeg het bouillonblokje toe.
Breng alles aan de kook.
Draai het vuur op zacht (pan op een vlamverdeler is nog fijner) en leg het deksel op de pan.
Laat de ossenstaart in ongeveer 3 uur langzaam gaar stoven. Controleer tussentijds wel of er misschien nog wat water bij moet.
Serveer de ossenstaart met bijvoorbeeld couscous of rijst.