Ga terug
–+ servings

Midden oosterse gestoofde ossenstaart recept

Es
Ossenstaart wordt heerlijk mals wanneer je het lang stooft. Deze ossenstaart wordt met Ras el Hanout kruiden gekruid. Wat zoveel betekend als 'het beste van de markt'.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 5 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Midden Oosten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1,5 kilo ossenstaart in stukken gesneden
  • peper en zout
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 tenen knoflook fijn gehakt of door de pers
  • 3 theelepels ras el hanout kruidenmengsel
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 blokje bouillon rund
  • olie of boter om in te bakken

Instructies
 

  • Bestrooi de stukken ossenstaart met peper en zout.
  • Verhit de olie en/ of boter in een pan met dikke bodem.
  • Bak de ossenstaart rondom bruin.
  • Voeg de ui, knoflook en ras el hanout toe en bak dit een paar minuten mee.
  • Doe de bloem in de pan en bak dit ongeveer 5 minuten mee totdat hij mooi bruin is.
  • Giet wat water (tot ongeveer halverwege de ossenstaart) in de pan en voeg het bouillonblokje toe.
  • Breng alles aan de kook.
  • Draai het vuur op zacht (pan op een vlamverdeler is nog fijner) en leg het deksel op de pan.
  • Laat de ossenstaart in ongeveer 3 uur langzaam gaar stoven. Controleer tussentijds wel of er misschien nog wat water bij moet.
  • Serveer de ossenstaart met bijvoorbeeld couscous of rijst.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!