Maak van het gesmolten ijs, bloem, zout en gist een soepel deeg. Het deeg is iets aan de zware kant, maar voeg iets melk toe wanneer het echt te droog is. (Dit ligt aan het soort bloem)
bestrijk een kom met wat olie en leg het deeg erin. Keer het deeg om in de schaal en dek de schaal af met stuk plastic, vershoudfolie of een douchemuts.
Laat het deeg rijzen tot het in volume verdubbeld is. Dit duurt op kamertemperatuur ongeveer een uur.
Bekleed een ovenschaal met bakpapier.
Rol het deeg uit tot een lange lap van ongeveer 30 cm bij 20 cm.
Zorg ervoor de de lange kant de onderkant is.
Bestrijk het deeg met de boter gevolgd door de chocoladepasta. Laat aan de bovenkant een rand van 1,5 cm vrij.
Rol dan het deeg op en leg het deeg met de naad naar beneden op je werkvlak.
Snij dan het deeg in 16 plakjes.
Schik de broodjes in de ovenschaal.
Dek de broodjes af met wat vershoudfolie en laat ze nog 45 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Zet de broodjes in de oven en bak ze goudbruin en gaar in 45 minuten.
Haal de broodjes uit de oven en laat ze iets afkoelen in de schaal.
Bestrooi met poedersuiker en serveer.