Ga terug
–+ servings

Recept veganistische mayonaise

Es
Deze mayonaise is zonder ei gemaakt. Voor veganisten, zwangere vrouwen, kinderen en mensen met een zwakke weerstand.
Voorbereidingstijd 5 min
Totale tijd 5 min
Gang Sauzen
Keuken Hollandse
Porties 200 millilter mayonaise

Ingrediënten
  

  • 45 milliliter kikkererwtvocht
  • 1/2 eetlepel mosterd grof of fijn, naar smaak
  • sap van 1/2 citroen
  • zonnebloemolie of een heel milde olijfolie Ongeveer 200 milliliter
  • peper en zout naar smaak
  • Extra nodig: Staafmixer

Instructies
 

  • Doe het kikkererwtenvocht met de mosterd en sap van de citroen in de hoge mengbeker van de staafmixer.
  • Doe er alvast wat zout en peper bij.
  • Zet de staafmixer even aan en meng alles kort.
  • Begin dan met een heel klein beetje olie en meng met de staafmixer.
  • Laat de staafmixer draaien en voeg dan steeds een beetje olie toe tot het mengsel dikker wordt.
  • Wanneer het dikker is geworden kan de olie er in een dun straaltje bij.
  • Hoe meer olie hoe dikker de mayonaise wordt.
  • Stop wanneer je de mayonaise dik genoeg vind.
  • Mocht hij iets te dik zijn naar je smaak, dan kun je hem iets verdunnen met citroensap of water.
  • Proef en brengt op smaak met peper en zout.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!