Ei rode biet salade met walnoten en bieslook
Es
Een simpele salade die snel klaar is. Prima voor lunch of als bijgerecht bij de avondmaaltijd. Lekker met gebakken of gekookte aardappelen.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 6 min
Totale tijd 16 min
Gang Salades
Keuken Hollandse
- 6 eieren
- 500 gram gekookte bietjes in stukjes gesneden
- 3 augurken in blokjes gesneden
- 100 gram walnoten
- half bosje bieslook
- Dressing:
- 4 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels zoete chilisaus
- 15 milliliter appelazijn
- 1 theelepel chilivlokken
- 1/2 theelepel cayennepeper
- peper en zout naar smaak
Kook de eieren, naar smaak zacht, medium of hard.
Laat ze schrikken in koud water en pel de eieren.
Snij de eieren in parten en leg ze in een kom.
Doe de bieten, augurken en walnoten erbij.
Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kom.
Proef en breng op smaak met peper en zout.
Meng voorzichtig de dressing door de ei-bieten salade.
Knip de bieslook fijn en strooi over de salade.