Ga terug
–+ servings

Sandwich gepocheerd ei zalm en avocado

Es
Sandwich met avocado, zalm en een gepocheerd ei. Met frisse pit van mierikswortel. Feestelijk gerechtje voor ontbijt, brunch of lunch.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 15 min
Gang Lunch
Keuken Hollandse
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 boterhammen
  • 4 eieren
  • 2 avocado's
  • 1 theelepel mierikswortel
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 4 plakken gerookte zalm
  • peper en zout naar smaak
  • bieslook

Instructies
 

  • Rooster de boterhammen, dat kan ik de grillpan of in een rooster.
  • Pocheer de eieren 1 voor 1 en bewaar ze in een kom met heet (niet kokend) water.
  • Haal de avocado's uit de schil en verwijder de pit. Doe het vruchtvlees in een kom en voeg de mierikswortel en mayonaise toe. Maak het met een vork fijn, proef en breng op smaak met wat peper en zout.
  • Verdeel het avocadomengsel over de 4 boterhammen, beleg met een plak zalm.
  • Dep voorzichtig de gepocheerde eieren droog en leg ze op de zalm.
  • Garneer met de gesnipperde bieslook.
  • Serveer direct.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!