Ga terug
–+ servings

Pittige Indische eieren recept

Es
Pittige Indische eieren recept. Deze eieren worden gestoofd in een pittige saus met ui, knoflook, sambal, laos en een garnalen pasta. Ook geschikt als vleesvervanger.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min
Gang Bijgerecht
Keuken Indonesische
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 8 eieren
  • 1 ui
  • 4 tenen knoflook
  • 1 eetlepel sambal
  • 2 theelepels laos gedroogde vorm in een potje
  • 1/2 eetlepel Javaanse suiker of bruine suiker
  • 2 eetlepels petis oedang zoete garnalen pasta, kan vervangen worden door trassi
  • 1/4 blok santen kokoscreme in de vorm van een blok
  • 2 stengels sereh
  • 4 salam blaadjes
  • sap van 1 citroen meer of minder naar smaak

Instructies
 

  • Kook de eieren ongeveer 3 tot 4 minuten. Ze zijn dan nog zacht, maar al wel te pellen.
  • Laat de eieren afkoelen en pel ze. Zet weg tot later gebruik.
  • Wrijf de ui, knoflook, sambal, laos, Javaanse suiker en petis oedang tot een pasta. Dit kan ik een vijzel, met de staafmixer of in de keukenmachine.
  • Verhit een beetje olie in een pan en fruit de bumbu (kruidenpasta) ongeveer 10 minuten op niet al te hoog vuur.
  • Voeg de santen, sereh en salam blaadjes toe.
  • Giet een beetje water in de pan zodat de santen kan oplossen.
  • Zodra de santen is opgelost kunnen de gepelde eieren erbij.
  • Laat de eieren nog een aantal minuten in de saus sudderen.
  • Serveer warm, lauw of koud.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!