Ga terug
+ servings

Recept mini Scottish eggs gehakt gevuld met kwartelei

Es
Recept mini Scottish eggs gehakt gevuld met kwartelei. Snel klaar door het vlees van verse worstjes te gebruiken.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 12 min
Totale tijd 27 min
Gang Snacks :: Hapjes
Keuken Schotse
Porties 12 Scottish eggs

Ingrediënten
  

  • 12 kwarteleitjes
  • 6 verse braadworsten
  • beetje boter en/ of olie om in te bakken

Instructies
 

  • Prik met een naald een klein gaatje in de bolle kant van de kwarteleitjes.
  • Breng een pan water aan de kook.
  • Leg de kwarteleitjes erin en kook ze 3 minuten en schep ze dan uit het water.
  • Koel de kwarteleieren direct door ze in een bak met koud water te leggen.
  • Pel de kwarteleieren.
  • Verwijder het vel van de worsten.
  • Verdeel alle worsten in twee stukken.
  • Neem een kwartelei en bedek deze rondom met het worstvlees.
  • Ga zo door tot alle kwarteleieren op zijn.
  • Verhit in een koekenpan een beetje boter en/ of olie.
  • Bak op middelhoog vuur de gevulde gehaktballetjes rondom bruin en gaar. Dit duurt ongeveer 10 tot 12 minuten.
  • Serveer warm, lauw of op kamertemperatuur met eventueel een sausje.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!