Verhit in een grote braadpan een scheutje olijfolie.
Bak de eend aan alle kanten bruin.
Voeg de uien en knoflook toe en bak dit op niet al te hoog vuur in 5 tot 8 minuten zacht.
Doe de stokjes kaneel, rozemarijn en rode wijn in de pan.
Breng de wijn aan de kook en laat dit een paar minuten koken zodat de alcohol verdampt.
Draai het vuur zacht en voeg de tomatenblokjes, laurier en bouillonblokje toe.
Leg het deksel op de pan en stoof de eend in ongeveer 90 minuten gaar. Doe dit op een heel klein vuur of gebruik een vlamverdeler.
Neem de eend uit de pan en laat hem iets afkoelen.
Verwijder het vel en het vlees van de eend en snij dit in kleine stukjes.
Gooi de botten weg en voeg het vlees en vel weer toe aan de saus.
Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Kook ondertussen de gnocchi gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schep de gare gnocchi bij de saus en vermeng.
Verdeel de gnocchi met saus over 2 borden, bestrooi met wat geraspte Parmezaan en serveer direct.