Ga terug
–+ servings

Pastasaus met konijn tomaten en kaneel

Es
Deze rijke pastasaus wordt ook wel ragu genoemd. Ragu betekend zoveel als 'vlees in saus' met een basis van bouillon of melk. Deze is op basis van bouillon en gemaakt met konijn. Prima gerecht voor de herfst.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 10 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 4 konijnenbouten
  • 300 gram pancetta in blokjes of gerookte spekblokjes
  • 2 uien fijn gesnipperd
  • 4 tenen knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 150 milliliter rode wijn
  • 2 blikken gepelde tomaat
  • 2 blokjes kippenbouillon of zout naar smaak
  • vers gemalen peper naar smaak
  • 2 flinke eetlepels bloem glad geroerd in 200 milliliter water.
  • Parmezaanse kaas om mee te serveren
  • olijfolie en / of boter om in te bakken
  • Extra nodig: Braadpan

Instructies
 

  • Verhit een scheut olijfolie (eventueel met wat boter) in een braadpan.
  • Bak de konijnenbouten rondom bruin.
  • Voeg de pancetta, ui en knoflook toe.
  • Bak alles op middelhoog vuur 20 minuten. Roer ondertussen regelmatig.
  • Voeg de rozemarijn en het gemalen kaneel toe.
  • Giet de rode wijn in de pan en zet het vuur hoog.
  • Kook de rode wijn in tot je ongeveer 1/3 over hebt.
  • Voeg de tomaten en de blokjes bouillon toe en zet het vuur zacht.
  • Leg het deksel op de pan en laat de konijnenbouten in ongeveer 2 uren gaar worden.
  • Haal de konijnenbouten uit de pan en laat ze iets afkoelen.
  • Giet de bloem met water in de pan en roer goed. Laat de saus op middelmatig vuur iets indikken.
  • Ontdoe de konijnenbouten van de botjes. Deze kunnen weggegooid worden.
  • Voeg het vlees toe aan de saus en laat door en door warm worden.
  • Roer de saus met een grote/ grove pasta. (parpadelle of paccheri)
  • Rasp rijkelijk Parmezaanse kaas over de pasta met saus.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!