Ga terug
–+ servings

Recept hartige witloftaart met brie en walnoten

Es
Dit recept is snel gemaakt. Met witlof, brie en walnoten. Lekker als lunch maar met een gevulde soep erbij ook prima als hoofdgerecht.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 55 min
Gang Lunch
Keuken Hollandse
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 6 stronken witlof in grove ringen gesneden
  • 5 tot 6 plakken deeg voor hartige taart diepvries
  • 4 eieren
  • 200 gram slagroom
  • 200 gram creme fraiche
  • 200 gram brie in blokjes gesneden
  • 100 gram walnoten
  • 100 gram geraspte kaas
  • Extra nodig: springvorm van 24 cm in doorsnede

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
  • Verhit de olijfolie in een grote hapjespan.
  • Bak de witlof een aantal minuten in de olijfolie, draai het vuur uit en laat het afkoelen.
  • Leg een vel bakpapier op de bodem van de springvorm. Zet de rand erop en maak hem dicht. Knip eventueel overtollig papier weg.
  • Bekleed de springvorm met de plakjes hartig taartdeeg. Soms moet je wat snijden en de afsnijdsels weer plakken op onbedekte delen.
  • Klop, met een garde, de eieren, slagroom en creme fraiche in een kom.
  • Breng het eiermengsel met peper en zout op smaak.
  • Verdeel de witlof over de bodem van de springvorm.
  • Schenk het eiermengsel over de witlof.
  • Verdeel de stukjes brie, walnoten en de geraspte kaas over de taart.
  • Zet de taart in de oven en bak hem in 40 tot 45 minuten gaar en goudbruin.
  • Haal de taart uit de oven en laat hem afkoelen.
  • Serveer de taart lauw of op kamertemperatuur.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!