Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept hartige witloftaart met brie en walnoten
Es
Dit recept is snel gemaakt. Met witlof, brie en walnoten. Lekker als lunch maar met een gevulde soep erbij ook prima als hoofdgerecht.
No ratings yet
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd
40
minuten
min
Totale tijd
55
minuten
min
Gang
Lunch
Keuken
Hollandse
Porties
6
personen
Ingrediënten
1x
2x
3x
2
eetlepels
olijfolie
6
stronken witlof
in grove ringen gesneden
5
tot 6 plakken deeg voor hartige taart
diepvries
4
eieren
200
gram
slagroom
200
gram
creme fraiche
200
gram
brie
in blokjes gesneden
100
gram
walnoten
100
gram
geraspte kaas
Extra nodig:
springvorm van 24 cm in doorsnede
Instructies
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
Verhit de olijfolie in een grote hapjespan.
Bak de witlof een aantal minuten in de olijfolie, draai het vuur uit en laat het afkoelen.
Leg een vel bakpapier op de bodem van de springvorm. Zet de rand erop en maak hem dicht. Knip eventueel overtollig papier weg.
Bekleed de springvorm met de plakjes hartig taartdeeg. Soms moet je wat snijden en de afsnijdsels weer plakken op onbedekte delen.
Klop, met een garde, de eieren, slagroom en creme fraiche in een kom.
Breng het eiermengsel met peper en zout op smaak.
Verdeel de witlof over de bodem van de springvorm.
Schenk het eiermengsel over de witlof.
Verdeel de stukjes brie, walnoten en de geraspte kaas over de taart.
Zet de taart in de oven en bak hem in 40 tot 45 minuten gaar en goudbruin.
Haal de taart uit de oven en laat hem afkoelen.
Serveer de taart lauw of op kamertemperatuur.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Let us know
how it was!