Ga terug
–+ servings

Recept risotto met bacon en eekhoorntjesbrood

Es
Risotto is een Italiaans gerecht dat ultiem comfort food is. Dit recept is met gebakken bacon en gedroogd eekhoorntjesbrood. Dat maakt hem extra hartig.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 15 gram gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 1 liter heet water
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 150 gram spekblokjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijngehakt of door de pers
  • 225 gram arborio rijst
  • 125 millilter witte wijn
  • 50 gram pecorino of Parmezaanse kaas geraspt + extra om te serveren
  • 30 gram boter
  • paar takjes peterselie fijn gesneden
  • Extra nodig: wok met antiaanbaklaag

Instructies
 

  • Doe de gedroogde eekhoorntjesbrood in een grote kom
  • Verkruimel de bouillonblokjes boven de kom en schenk er 1 liter kokend water op. Laat staan tot later gebruik.
  • Bak de spekblokjes uit in een ruime pan met antiaanbaklaag.
  • Schep de spekjes uit de pan en zet ze weg tot later gebruik.
  • Fruit de ui en de knoflook in het achtergebleven bakvet van de spekjes.
  • Bak de ui en de knoflook ongeveer 2 minuten.
  • Doe de rijst bij de ui en knoflook in de pan en bak deze 1 minuut mee.
  • Schenk de wijn in de pan en laat het op hoog vuur aan de kook komen.
  • Kook de wijn tot de alcohol niet meer te ruiken is.
  • Schep ondertussen het eekhoorntjesbrood met een schuimspaan uit de bouillon. Snijdt eventueel grote stukken iets fijner.
  • Zet het vuur half hoog.
  • Giet een flinke scheut van de bouillon bij de rijst en roer even goed.
  • Wacht tot het grootste deel van de bouillon is verdwenen en giet dan weer een flinke scheut bij de rijst. Roer weer even goed.
  • Ga zo door tot alle bouillon op is.
  • Wanneer de laatste bouillon bijna is opgenomen is de risotto klaar.
  • Voeg dan de spekblokjes, eekhoorntjesbrood, pecorino (of Parmezaan) en boter toe en roer alles goed door.
  • Strooi er nog wat geraspte pecorino (of Parmezaan) en de peterselie over en serveer direct.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!