Ga terug
+ servings

Amandel frambozenjam taart recept

Es
Dit super simpele taartje is zo klaar en niet moeilijk te maken. Hij hoeft ook maar 20 minuten in de oven. En met weinig ingrediënten.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min
Gang Zoet, zoeter zoetst
Keuken Hollandse
Porties 6 personen
calorieën 305 kcal

Ingrediënten
  

  • Bodem:
  • 160 gram amandelmeel
  • 2 eetlepels maizena
  • snuf zout
  • 15 milliliter citroensap
  • 1/2 zakje vanillesuiker
  • 3 eetlepels honing
  • 3 eetlepels gesmolten boter + wat extra om in te vetten
  • Topping:
  • 100 gram amandelschaafsel
  • 150 gram frambozenjam
  • Extra nodig: vlaaivorm van 20 cm doorsnede

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175˚C.
  • Meng de amandelmeel met de maizena en een snuf zout.
  • Voeg dan het citroensap, vanillesuiker, honing en gesmolten boter door het amandelmeel en meng tot er een (lichtelijk) plakkerig deeg ontstaat.
  • Vet de bakvorm in met wat boter.
  • Verdeel het deeg over de bodem van de vorm en druk goed aan zodat de bodem overal even dik is..
  • Meng het amandelschaafsel met de frambozenjam en verdeel dit over de bodem.
  • Zet het taartje in de oven en bak het taartje in ongeveer 18-20 minuten goudbruin.
  • Laat het taartje minimaal een uur afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Nutrition

Serving: 6gSodium: 0.02mgSugar: 25.7gFiber: 3.3gCalories: 305kcalPolyunsaturated Fat: 22.4gSaturated Fat: 1.2gFat: 1.6gProtein: 9.5gCarbohydrates: 31.4g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!