Ga terug
–+ servings

Hamlappen in mosterd roomsaus recept

Es
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 45 min
Totale tijd 50 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 600 gram hamlappen
  • peper en zout naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 milliliter slagroom
  • 1 blokje bouillon kip of groenten
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 2 eetlepels fijne Dijon mosterd

Instructies
 

  • Bestrooi de hamlappen met wat peper en zout.
  • Verhit de olijfolie in een braadpan.
  • Bak de hamlappen aan alle kanten bruin in ongeveer 10 minuten.
  • Draai het vuur zacht.
  • Voeg de slagroom, bouillonblokje en grove mosterd toe.
  • Leg het deksel op de pan en laat de hamlappen in ongeveer 40 minuten gaar en zacht worden.
  • Giet, zo nodig, een beetje water erbij mocht het iets te droog lijken.
  • Roer op het laatst de Dijon mosterd door de saus en serveer direct.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!