Ga terug
+ servings

Budgetvriendelijke snelle oven visschotel

Es
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 1 uur
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • Voor de puree:
  • 1200 gram kruimige aardappels geschild en ik gelijke stukken gesneden
  • 25 gram boter
  • scheutje melk
  • beetje nootmuskaat
  • peper en zout naar smaak
  • Voor de schotel:
  • handje paneermeel of verkruimelde beschuit
  • 400 gram koolvis diepvries, in blokjes gesneden
  • peper en zout
  • 450 gram diepvries spinazie ontdooid en uitgelekt
  • 100 gram geraspte kaas
  • Extra nodig: grote ovenschaal

Instructies
 

  • Aardappelpuree maken:
  • Doe de aardappelen in een pan en schenk er zoveel water op dat ze net niet onder staan.
  • Voeg wat zout aan het water toe en breng alles aan de kook.
  • Leg het deksel schuin op de pan en draai het vuur half hoog.
  • Kook de aardappelen gaar in ongeveer 15 minuten.
  • Giet de aardappelen af en stoom ze even droog op laag vuur.
  • Voeg de boter en een beetje melk toe aan de aardappelen en stamp tot een puree.
  • Proef en breng op smaak met wat nootmuskaat en eventueel peper en zout.
  • Visschotel maken:
  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Bestrooi de bodem van de ovenschaal met paneermeel of de verkruimelde beschuit.
  • Verdeel de vis over de bodem.
  • Strooi wat peper en zout over de vis.
  • Knijp de spinazie nog even goed uit om zo veel mogelijk vocht te verwijderen.
  • Spreid de spinazie over de vis.
  • Schep de aardappelpuree over de spinazie en strijk slag met de achterkant van een lepel.
  • Strooi de kaas over de aardappelpuree en zet de ovenschaal in de oven.
  • Bak de visschotel in 40 tot 45 minuten gaar en door en door warm.
  • Serveer direct.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!