Ga terug
+ servings

Recept winterse kruidige warme glühwein

Es
Geen winter (en kerst) zonder deze klassieker. Warme rode wijn met kruiden en suiker. Heerlijk om op te warmen na een winterse dag.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 15 min
Gang Drankjes
Keuken Hollandse
Porties 8 tot 10 personen

Ingrediënten
  

  • 3 mandarijnen
  • 1 citroen
  • 6 kruidnagels
  • 3 steranijs
  • 1 kaneel stukje
  • 1 vanillepeul open gesneden
  • 200 gram kristal suiker
  • 1,5 liter rode wijn

Instructies
 

  • Pers en schil de mandarijnen en de citroen.
  • Doe het sap en de schillen in een (grote) steelpan.
  • Voeg de kruidnagels, steranijs, kaneel, vanillepeul en suiker toe.
  • Giet er zoveel wijn op zodat de suiker net onder staat.
  • Zet het vuur hoog en laat de suiker, onder voortdurend roeren, smelten.
  • Draai het vuur half hoog en laat alles in ongeveer 8 minuten inkoken tot een siroop.
  • Haal de pan van het vuur en roer de rest van de wijn erbij.
  • Verwarm voor het serveren de wijn tot hij warm is en schenk hem door een zeef in hittebestendige glazen.
  • Serveer direct.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!