Ga terug
+ servings

Appeltaart recept

Es:Sanne
Recept voor een klassieke appeltaart. Heerlijk koud óf warm geserveerd met een toef slagroom.
Gang Zoet, zoeter, zoetst
Keuken Hollands
Porties 8 -10 personen

Ingrediënten
  

  • 1 ei
  • 250 gram boter
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 400 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 1 kilo goudrenetten
  • 70 gram rozijnen
  • 50 gram kristalsuiker
  • 2 el kaneel
  • 15 gram custard

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170 graden celsius.
  • Vet de springvorm in en bedek de bodem met bakpapier.
  • Klop het ei los.
  • Kneed de helft van het ei, boter, basterdsuiker, zelfrijzend bakmeel en vanillesuiker tot een stevig deeg.
  • Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij de appels in plakjes.
  • Doe de plakjes in een kom en voeg hier de rozijnen, de kristalsuiker en kaneel aan toe, en meng dit door elkaar.
  • Begin de bodem van het springvorm te bedekken met het deeg. Dit hoeft geen dikke laag te zijn, gewoon een mooi dun laagje.
  • Ga verder met de rand van de springvorm te bedekken.
  • Strooi de custard op de bodem en vul de vorm met appels.
  • Rol je overgebleven deeg uit, en snij hier reepjes van.
  • Leg de repen als een raster over de appeltaart heen, en druk het uiteinde aan de rand vast.
  • Bestrijk de repen met de rest van het ei.
  • Bak de appeltaart in 60 minuten gaar in de oven.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!