Ga terug
–+ servings

Recept romige tijm aardappel gratin

Es
Een romige aardappelgratin met tijm, ui en knoflook.. Makkelijk te maken en eigenlijk snel klaar. In de oven schuiven en wachten is het meeste werk.
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 30 min
Gang Bijgerecht
Keuken Franse
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Verwarm in een steelpan de melk, slagroom, knoflook, ui en tijm. Zet het vuur laag en laat het een half uurtje trekken. Niet koken!
  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
  • Schil de aardappelenen snij ze in heel dunne plakjes. Dit kan met een mandoline, maar met een scherp mes gaat het ook.
  • Schik de aardappelen in een ovenschaal. (Ik schik alleen de eerste laag netjes naast elkaar. Onderop liggen ze ' in de war'.)
  • Draai het vuur onder de steelpan uit.
  • Schenk het melk-slagroom mengsel door een zeef. (Je kunt eventueel ook de knoflook, ui en tijm eruit vissen)
  • Giet het melk-slagroom mengsel over de aardappelen.
  • Maal er een beetje nootmuskaat over en bestrooi met de kaas.
  • Zet de ovenschaal in de oven en bak de gratin in ongeveer 60 minuten gaar.
  • Serveer warm en strooi er eventueel nog wat blaadjes tijm over.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!