Ga terug
+ servings

Cinnamon swirl koekjes

Sanne
Opgerolde kaneel koekjes cinnamon swirls. Recept voor koekjes met een kaneel twist. Makkelijk te maken, groot plezier. Lekker bij de thee.
3 van 1 stem
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 16 min
Totale tijd 36 min
Gang Zoet, zoeter zoetst
Keuken Amerikaans
Porties 25

Ingrediënten
  

  • 225 gram boter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 1 eidooier
  • 280 gram bloem
  • snufje zout
  • 60 gram zachte boter
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 3 theelepels kaneel

Instructies
 

  • In de mixer mix je de boter, suiker en vanille samen tot een romig geheel.
  • Mix de eidooier goed door het mengsel heen.
  • Meng nu de bloem en zout bij de natte ingrediënten.
  • Kneed hier een stevig koekjesdeeg van, en zet dit daarna in de koelkast
  • Klop de zachte boter, suiker en kaneel tot een romig mengsel.
  • Rol het deeg op een stuk bakpapier uit tot een plak van ongeveer 30 bij 35 cm, en anderhalve cm dik.
  • Smeer de vulling over het deeg.
  • Rol vanaf de brede kant het deeg op, en wikkel hierna het bakpapier er goed omheen.
  • Leg de rol een uur in de koelkast.
  • Na een uur kan de oven voorverwarmd worden op 180 graden celsius.
  • Haal de rol uit de koelkast en het bakpapier.
  • Snij de rol in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
  • Leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier, en laat tussen de koekjes een paar centimeter ruimt.
  • Bak de koekjes in 16 minuten gaar.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!