Ga terug
–+ servings

Recept zelf pavlova maken

Es
Pavlova kun je heel makkelijk zelf thuis maken. Sla de eiwitten op met suiker en droog het schuim in de oven. Beleg daarna rijkelijk met geslagen room en vruchten.
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 20 min
Gang Zoet, zoeter zoetst
Keuken Hollandse
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 4 eiwitten van kakelverse vrije uitloop eieren
  • mespunt zout
  • 20 milliliter witte azijn
  • 20 gram maizena
  • 250 gram kristalsuiker
  • 250 milliliter slagroom opgeklopt
  • aardbeien blauwe bessen, bramen en/ of passievruchten
  • Extra nodig: bakblik met vel bakpapier

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Meng de maizena met de azijn in een kommetje.
  • Klop in een grote kom de eiwitten met zout stevig tot er pieken blijven staan.
  • Voeg beetje bij beetje alle suiker toe.
  • Blijf kloppen met de handmixer op de hoogste stand. Ga door tot alle suiker op is.
  • Meng dat het azijn- maizena mengsel door de stijf geslagen eiwitten.
  • Teken met een pen een rondje op het bakpapier. Ik doe dit met de ring van en springvorm. Draai dan het bakpapier om, zodat je geen inkt op je pavlova krijgt.
  • Leg het bakpapier op een bakblik.
  • Schep de eiwitten op het bakpapier binnen de lijnen van het getekende rondje.
  • Maak in het midden een ondiepe kuil. De randen mogen iets hoger zijn.
  • Zet nu het bakblik m in de oven.
  • Draai direct de temperatuur naar 100 graden Celsius.
  • Droog de pavlova in ongeveer 2 uren gaar.
  • Draai dan de oven uit en laat de pavlova in de oven staan tot hij helemaal is afgekoeld.
  • Haal dan de pavlova uit de oven en leg hem op een schaal. (Eventueel kun je hem tot drie dagen van te voren maken en bewaren in een luchtdichte doos)
  • Klop vlak voor het serveren de slagroom stijf. (Eventueel met iets suiker.)
  • Schep de slagroom op de pavlova.
  • Garneer met de vruchten of het vruchtvlees van de passievruchten.
  • Serveer direct.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!