Ga terug
–+ servings

Snel recept kaas uien soda brood bakken

Es
Dit brood wordt gebakken met baksoda (baking soda). Dus geen rijstijd en snel klaar. Met een topping van gebakken uien en Parmezaanse kaas.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 40 min
Gang Brood bakken
Keuken Europees
Porties 1 brood

Ingrediënten
  

  • 2 uien in ringen gesneden
  • klontje roomboter om in te bakken
  • 300 gr bloem
  • 150 gr volkoren meel
  • 2 theelepel baksoda tegenwoordig te koop in de supermarkt
  • 1/2 theelepel zout
  • 150 gram Parmezaanse kaas geraspt + extra voor de bovenkant
  • 400 milliliter karnemelk

Instructies
 

  • Smelt de roomboter in een koekenpan en bak hierin de uien totdat de randjes bruin kleuren. Haal de pan van het vuur en laat het afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 230 graden Celsius.
  • Meng, in een grote kom, de bloem, volkorenmeel, baksoda, zout en Parmezaanse kaas door elkaar.
  • Giet de karnemelk erbij.
  • Kneed het nu snel met je handen tot een samenhangend deeg. Niet echt kneden. Is het iets te droog? Voeg dan nog wat karnemelk toe.
  • Leg het deeg op een stuk bakpapier en vorm er een rond brood van. Ongeveer 3,5 centimeter dik.
  • Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier en leg het brood erop.
  • Schuif het brood op de bakplaat in de voorverwarmde oven.
  • Bak het brood 20 minuten met de oven op 230 graden Celsius.
  • Haal dan het brood even uit de oven.
  • Verlaag de temperatuur van de oven naar 200 graden Celsius.
  • Schep nu de gebakken uien boven op het brood.
  • Rasp er nog wat Parmezaanse kaas over.
  • Schuif het brood nu weer in de oven en bak het nog 10 tot 15 minuten tot hij gaar en bruin is.
  • Haal het brood uit de oven en laat het brood afkoelen op een rooster.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!