Ga terug
–+ servings

Gorgonzola gedroogde tomaten pastasaus recept met kip

Es
Deze saus met gorgonzola en gedroogde tomaatjes is super snel gemaakt. Laat de kip weg voor een vegetarische versie.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 15 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram korte pasta schelpjes, penne of iets dergelijks
  • 1 ui fijn gesneden
  • 5 zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes gehakt
  • 175 gram gorgonzola
  • 200 gram slagroom
  • restjes gare kip kan weggelaten worden voor een vegetarische versie
  • beetje olijfolie om in te bakken
  • peper en zout naar smaak
  • basilicum om mee te serveren

Instructies
 

  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing, in gezouten water, gaar. Kook het liever iets korter.
  • Giet de pasta af en bewaar een beetje van het kookwater.
  • Verhit wat olijfolie in een hapjespan.
  • Bak hierin de ui en de tomaatjes ongeveer 4 minuten.
  • Voeg de slagroom en de gorgonzola toe en laat dit op zacht vuur smelten.
  • Schenk wat van het kookwater van de pasta toe om een gladde saus te krijgen.
  • Verwarm de kip mee. (eventueel)
  • Schep de pasta in de saus en laat alles goed warm worden.
  • Verdeel de pasta over vier borden en bestrooi rijkelijk met basilicum.
  • Serveer direct. Lekker met een groene salade.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!