Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Gorgonzola gedroogde tomaten pastasaus recept met kip
Es
Deze saus met gorgonzola en gedroogde tomaatjes is super snel gemaakt. Laat de kip weg voor een vegetarische versie.
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
5
min
Bereidingstijd
10
min
Totale tijd
15
min
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Italiaanse
Porties
4
personen
Ingrediënten
1x
2x
3x
400
gram
korte pasta
schelpjes
, penne of iets dergelijks
1
ui
fijn gesneden
5
zongedroogde tomaatjes
in kleine stukjes gehakt
175
gram
gorgonzola
200
gram
slagroom
restjes gare kip
kan weggelaten worden voor een vegetarische versie
beetje olijfolie om in te bakken
peper en zout
naar smaak
basilicum om mee te serveren
Instructies
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing, in gezouten water, gaar. Kook het liever iets korter.
Giet de pasta af en bewaar een beetje van het kookwater.
Verhit wat olijfolie in een hapjespan.
Bak hierin de ui en de tomaatjes ongeveer 4 minuten.
Voeg de slagroom en de gorgonzola toe en laat dit op zacht vuur smelten.
Schenk wat van het kookwater van de pasta toe om een gladde saus te krijgen.
Verwarm de kip mee. (eventueel)
Schep de pasta in de saus en laat alles goed warm worden.
Verdeel de pasta over vier borden en bestrooi rijkelijk met basilicum.
Serveer direct. Lekker met een groene salade.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Let us know
how it was!