Zet de pan met water op het vuur en laat het aan de kook komen.
Draai, zodra het water kookt, het vuur iets zachter.
Doe de aardappel, ei, Parmezaanse kaas, zout, nootmuskaat en de bloem in een kom en mix vlug alles door elkaar tot er nét een bal is ontstaan. Kneed niet te lang.
Is het deeg iets te plakkerig? Voeg dan beetje bij beetje iets bloem toe. Niet te veel bloem, dan wordt het te ‘melig’.
Kneed ook niet te lang. Daar worden de gnocchi taai van.
Bestrooi het werkvlak ruim met bloem.
Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken.
Neem 1 stuk van het deeg en rol het op het werkvlak uit tot een worst van ongeveer 1 centimeter dik.
Snij met een scherp mes stukjes van ongeveer 1,5 centimeter af.
Doe de gnocchi in de pan met kokend water.
Kook de gnocchi in de pan met water.
De gnocchi komt bovendrijven wanneer hij gaar is.
Schep de gare gnocchi met een schuimspaan uit de pan in een schaal.
Ga zo door tot al het deeg gebruikt is.
Gnocchi kan bewaard worden in de koelkast (3 dagen) of ingevroren worden.