Ga terug
+ servings

Kabeljauw ceviche in zuur gegaarde vis

Es
Vis dat gaar wordt door het in iets zuurs te leggen. Limoensap, citroensap of zelf zure sinaasappel kun je er voor gebruiken. Het is een frisse salade die het heel goed doet op hete zomerse dagen.
Voorbereidingstijd 20 min
Totale tijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Latijns Amerika
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram visfilet van stevige witvis. Zoals zeebaars heek, schar, heilbot of kabeljauw. Ik gebruikte deze keer dus kabeljauw
  • 1 rode peper
  • 6 limoenen
  • 2 tomaten pommodoro of andere smaakvolle tomaat
  • 1 sinaasappel
  • 1 groene paprika
  • ½ bosje verse koriander
  • ½ krop frisée sla soort
  • 100 gram waterkers of andere sla met ronde blaadjes
  • ½ venkel
  • 6 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Snij de vis in dunne reepjes.
  • Leg e vis in de glazen schaal en bestrooi met wat peper en zout.
  • Pers de limoenen uit en schenk het sap over de vis
  • Snij de tomaten doormidden en verwijder de zaadlijsten.
  • Snijdt het vruchtvlees van e tomaat in kleine blokjes
  • Snijdt de peper in de lengte door en verwijder de zaadlijsten.
  • Snijdt de peper in heel dunne halve ringen
  • Maak de paprika schoon, verwijder de zaadlijsten en snijdt het in kleine blokjes
  • Haal met een scherp mes de schil van de sinaasappel en snijdt de partjes tussen de vliezen uit
  • Haal de groene uiteinden van de venkel en hak die fijn
  • Schaaf de venkel op de mandoline in heel dunne plakjes.
  • Was de sla en waterkers en droog hem in de sla droger
  • Was de koriander en haal de blaadjes van de stelen
  • Haal de vis uit het limoensap. Dit moet minimaal een half uur staan maar maximaal 3 uren. Anders gaart de vis te veel door en wordt het pap….
  • Meng de olijfolie met 2 of 3 eetlepels van het limoensap. Klop dit tot een dressing en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de sla en waterkers over 4 borden. Leg wat sinaasappelpartjes erop.
  • Leg wat stukjes vis op de salade
  • Verdeel de tomatenblokjes, rode peper ringetjes, paprika en venkel op de borden.
  • Leg de rest van de vis erbij
  • Bestrooi met de koriander en groen van de venkel
  • Schep er wat van de dressing over
  • Serveer direct
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!