Ga terug
+ servings

Paprika szechuan soep uit Kookboek Skinny Soep

Es
Paprika szechuan soep uit Kookboek Skinny Soep. Minder dan 300 calorieën per portie. Bomvol groenten en smaak.
Voorbereidingstijd 50 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram tomaten in vieren gesneden en van kroontje ontdaan
  • 1 kilo rode paprika's hou 1/2 apart voor de relish
  • 1 grote ui in grote ringen gesneden
  • 1 eetlepel Szechuan peperkorrels
  • 2 tenen knoflook
  • beetje zout
  • 45 milliliter dunne sojasaus
  • 750 milliliter groentebouillon
  • Voor de edamame relish:
  • 70 gram edamamebonen uit de diepvries kort (5 minuten) gekookt en uit laten lekken
  • een halve rode paprika van hierboven, in kleine blokjes gesneden
  • sap van een halve limoen
  • snuf vijfkruidenpoeder
  • beetje zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Verwarm een koekenpan zonder boter of olie en rooster hier de szechuan korrels ongeveer 2 minuten in.
  • Stamp in en vijzel de szechuan korrels met de knoflook en een beetje zout fijn.
  • Voeg de sojasaus toe.
  • Verdeel de tomaten, paprika en uienringen over een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Meng het szechuan mengsel door de groenten.
  • Schuif de bakplaat in de oven.
  • Rooster de groenten in ongeveer 40 minuten. Keer af en toe de groenten.
  • Edamame relish:
  • Meng de gekookte edamame met de blokjes paprika, limoensap, vijfkruidenpoeder en wat zout. Zet weg in de koelkast tot gebruik.
  • Soep maken:
  • Doe de groenten met de bouillon in een grote pan.
  • Laat alles aan de kook komen.
  • Zet een staafmixer erin en mix tot een gladde soep. Voeg eventueel iets meer bouillon toe.
  • Schep de soep in een kom of bord en schep er wat edamame relish op.
  • Serveer direct.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!