Ga terug
+ servings

Recept pittige tomatensaus op Marokkaanse wijze

Es
Eens in de zoveel tijd maak ik een grote pan van deze tomatensaus. Ik vries het in gedeeltes in. Zo heb ik een voorraad. Deze saus is heerlijk met kleine gehaktballetjes erin gegaard.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 15 min
Porties 2 liter tomatensaus

Ingrediënten
  

  • 3-4 Spaanse pepers naar smaak
  • 150 gram verse gember in stukjes gesneden
  • 2 bollen knoflook gepeld
  • 2 uien grof gehakt
  • 2 rode paprika’s
  • 125 milliliter olijfolie
  • 3 eetlepels gemalen komijn
  • 2 theelepels venkelzaad
  • 4 blikken tomaten op sap
  • 500 milliliter water
  • 125 milliliter rode wijn azijn
  • 200 gram bruine suiker
  • 1 ingelegde citroen alleen de schil (of rasp van 1 gewone citroen)
  • 1 eetlepel zwarte peper
  • 1 eetlepel zout
  • klein bosje gesnipperde koriander
  • 2 theelepels chilivlokken

Instructies
 

  • Hak van de Spaanse pepers, gember, knoflook, uien, paprika en olie een pasta.
  • Doe de pasta in een grote pan, samen met de gemalen komijn en venkelzaad.
  • Bak de pasta ongeveer een half uur op zacht vuur. Totdat het plakkerig is.
  • Voeg de tomaten, water (of tomatensap), azijn, suiker, citroenschil, peper, zout, koriander en chillivlokken toe.
  • Laat de saus zonder deksel pruttelen. Ongeveer 2 uren. Roer aan het einde goed om aankoeken te voorkomen.
  • De saus blijft weken goed in potten in de koelkast. Ook prima geschikt om in te vriezen. Wanneer je de potten met saus weckt blijven ze minstens een jaar goed.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!