Ga terug
–+ servings

Pittige tabasco augurken maken

Es
Deze augurken zijn knapperig, pittig en zoet tegelijk. Lekker op een hamburger of fijn gehakt door de salade. Je maakt ze heel simpel zelf. Het pittige suikerwater dat overblijft kan prima gebruikt worden in een dressing.
Voorbereidingstijd 10 min
Totale tijd 10 min
Gang Voorraadkast :: Condiment
Keuken Voorraadkast :: Condiment
Porties 1 pot pittige augurken

Ingrediënten
  

  • 1 pot augurken plakjes 370 milliliter
  • 1 flesje rode tabasco
  • suiker zoveel als nodig is om de pot af te vullen

Instructies
 

  • Draai het deksel van de pot augurken.
  • Laat al het vocht uit de pot lopen in de gootsteen.
  • Schudt het flesje tabasco leeg over de augurken.
  • Vul nu de pot met suiker tot aan de rand.
  • Draai het deksel erop.
  • Zet de pot op zijn deksel en schudt een paar keer zodat de suiker oplost.
  • Soms duurt het wel een dagje voordat de suiker is opgelost, dat is niet erg.
  • Kijk dan of de augurken onder een laagje suikerwater staan. Is dit niet het geval schep er nog wat suiker op.
  • Zet nu de pot augurken in de koelkast.
  • De augurken zijn nu klaar voor gebruik.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!