Ga terug
+ servings

Indonesische kip risoles recept

Es
Voorbereidingstijd 1 uur 30 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 1 uur 40 min
Gang Snacks :: Hapjes
Keuken Indonesische
Porties 20 risolles
calorieën 192 kcal

Ingrediënten
  

  • Flensjes voor risolles:
  • 175 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 bloem
  • 2 eieren
  • 250 milliliter melk
  • 250 tot 300 milliliter water afhankelijk hoe dun het beslag moet zijn om goed in de pan uit te lopen
  • mespunt zout
  • Vulling met kip voor de risolles:
  • 300 gram gaar kippenvlees in kleine stukjes (dit kan een restje zijn)
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 1 winterwortel in kleine blokjes gesneden
  • 1 prei schoongemaakt en in ringen gesneden
  • de blaadjes uit het midden van een struik bleekselderij fijn gehakt
  • een hand diepvries doperwten
  • 1 bouillonblokje kip
  • 150 tot 200 milliliter water of bouillon
  • 2 eetlepels bloem
  • ruim vers geraspte nootmuskaat
  • vers gemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels olie om in te bakken
  • Risolles maken:
  • 2 tot 3 eieren
  • broodkruim paneermeel of panko

Instructies
 

  • Flensjes maken:
  • Neem een pan met een antiaanbaklaag en voeg een paar drupjes olie toe.
  • Zet de pan op middelmatig hoog vuur.
  • Schep een beetje beslag in de pan en bak aan één zijde een dun pannenkoekje. Omdraaien hoeft niet.
  • Wanneer de randen een beetje beginnen te krullen is het pannenkoekje klaar.
  • Leg hem op een bord en ga door met bakken tot al het beslag op is.
  • Bewaar de pannenkoekjes onder een stukje vershoudfolie.
  • Vulling maken:
  • Verwarm de olie in een grote pan.
  • Fruit hierin de ui glazig.
  • Voeg de winterwortel en prei toe en een scheutje water of bouillon. Laat dit op zacht vuur pruttelen tot de wortel zacht is. Voeg eventueel nog wat water of bouillon toe wanneer het te droog wordt.
  • Verkruimel het bouillonblokje en doe dit erbij.
  • Roer de blaadjes van de stukjes kip, selderij en de doperwten erdoor. Laat dit even warm worden.
  • Voeg de 2 eetlepels bloem toe en roer deze goed door.
  • Doe nu scheutje voor scheutje voor scheutje het water of bouillon erbij en roer goed. Er moet een vrij dikke ragout ontstaan.
  • Breng op smaak met de nootmuskaat en de peper.
  • Laat afkoelen.
  • Risolles maken:
  • Klop 2 tot 3 eieren los.
  • Zet een een andere schaal klaar met paneermeel (elke soort kan, ik gebruikte panko)
  • Neem een pannenkoekje en schep er 1 eetlepel vulling op. Een beetje onderaan.
  • Bestrijk de randen met het losgeklopt ei.
  • Vouw nu eerst de onderkant over de vulling. Vouw de zijkanten over de vulling en rol het op. Stop steeds de zijkanten netjes in het rolletje.
  • Leg de risolle op zijn naad op een bord.
  • Ga door tot alle vulling op is.
  • Haal nu de risolles door het losgeklopt ei (misschien is er nog wat extra ei nodig) en rol de risolle dan door het broodkruim.
  • Leg de risolles op een bord en dek ze af met wat vershoudfolie.
  • Vries ze in voor later gebruik als het er veel zijn.
  • Risolles bakken:
  • Verhit een ruime laag olie in een pan.
  • Leg de risolles erin en bak ze rondom goudbruin.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Nutrition

Serving: 20gSodium: 212mgSugar: 2.6gFiber: 3.6gCholesterol: 54mgCalories: 192kcalPolyunsaturated Fat: 3.4gSaturated Fat: 1gFat: 4.4gProtein: 11.2gCarbohydrates: 27.5g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!