Ga terug
–+ servings

Gevulde gestoomde broodjes bapao kip recept

Es
Voorbereidingstijd 50 min
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 1 uur 30 min
Gang Snacks :: Hapjes
Keuken Indonesische
Porties 12 bapao

Ingrediënten
  

  • 400 gram bloem + wat extra voor het vormen van de bolletjes
  • 100 gram rijstebloem bambix, voor pap
  • 320 gram lauwwarm water
  • 10 gram zout
  • 7 gram gist
  • 50 gram santen blok
  • 4 kippenbouten
  • 3 blaadjes djerek purut
  • 2 bouillonblokjes kip
  • 2 teentjes knoflook fijn gehakt
  • 1 kleine ui fijn gesnipperd
  • 3 theelepels koenjit kurkuma
  • zonnebloemolie

Instructies
 

  • Deeg maken:
  • Maak een soepel deeg van de patentbloem, rijstemeel, gist, zout en water.
  • Vorm een bol van het deeg en leg het in een ingevette schaal en dek het af met een stuk plastic of een theedoek.
  • Laat het deeg ongeveer een uur rijzen of tot het dubbel zo groot is gerezen.
  • Vulling maken:
  • Kook de drumsticks (kip) in een pannetje met water en 1 of 2 bouillonblokjes gaar. (Ongeveer 30 minuten.)
  • Haal ze uit de pan en leg ze in een schaal om af te koelen.
  • Bak ondertussen de ui met de koenjit, djeruk perut en knoflook op zacht vuur.
  • Haal het vlees van de botjes en gooi de botjes weg.
  • Hak het kippenvlees heel fijn, en snij het vel nog fijner.
  • Doet het vlees bij de ui, koenjit, djeruk perut en knoflook.
  • Schep twee soeplepels van de bouillon in de pan met kip en laat dit zachtjes pruttelen tot het vocht verdampt is.
  • Voeg de santen toe en laat deze smelten.
  • Laat de vulling inkoken tot er bijna geen vocht meer in de pan zit.
  • Draai het vuur uit en laat de vulling wat afkoelen.
  • Vullen en stomen van de bapao:
  • Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken.
  • Maak van ieder stukje deeg een mooi bolletje.
  • Strooi een klein beetje bloem op het werkvlak om plakken te voorkomen.
  • Druk het bolletje plat en leg er een deel van de vulling in.
  • Knijp met je vingers het deeg om de vulling heen. Zorg dat alle naden goed dicht zitten, anders loopt de vulling eruit.
  • Leg het broodje op de naadkant in de stoomkoker.
  • Ga zo door tot alles stukjes deeg op zijn.
  • Zet de stoomkoker aan en zet de timer op 40 minuten.
  • Na veertig minuten zijn ze klaar.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!