Ga terug
+ servings

Amerikaanse pittige kipvleugels Buffalo wings

Es
Krokante kipvleugels in een pittig jasje. Cayennepeper en chillisaus maken de marinade spicy. Daarna worden de vleugels gefrituurd. Origineel met een blauwe kaas saus geserveerd.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 6 min
Totale tijd 16 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Porties 6 personen
calorieën 691 kcal

Ingrediënten
  

  • 1,5 kilo kipvleugels
  • 250 gram bloem
  • 2 theelepels cayennepeper
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel witte peper
  • 250 milliliter zoete chilisaus
  • 50 gram boter
  • scheut tabasco of andere hete saus naar smaak
  • halve theelepel knoflookpoeder
  • een fles zonnebloemolie om in te frituren

Instructies
 

  • Meng de bloem, cayennepeper, zout, paprikapoeder en witte peper door elkaar.
  • Bestrooi de kip rijkelijk met dit mengsel, aan alle kanten en zet het een uurtje in de koelkast. (Hierdoor gaat het bloemmengsel beter aan de kip hechten.)
  • Smelt de boter in een pannetje en meng er de chilisaus door. Breng op smaak met hete saus en de knoflookpoeder.
  • Doe de zonnebloemolie in een pan en verhit deze op niet al te hoog vuur.
  • Haal de kip uit de koelkast en frituur de kip in 4 tot 6 minuten goudbruin. Op niet al te hoog vuur. De kip moet door en door gaar zijn.
  • Leg de gefrituurde kipvleugels op een bakplaat bekleed met keukenpapier. En bestrijk ze direct met het boter-chilisaus mengsel.
  • Serveer de kip warm met een sausje naar keuze.
  • Maak er een saus bij van mayonaise, azijn, yoghurt en blauwe kaas. Dat is zoals ze het origineel serveren.

Nutrition

Serving: 6gSodium: 1055mgSugar: 0.2gFiber: 1.4gCholesterol: 240mgCalories: 691kcalPolyunsaturated Fat: 16.3gSaturated Fat: 9.5gFat: 25.8gProtein: 76.9gCarbohydrates: 32.6g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!