Ga terug
+ servings

Recept pittige Indische kippenmaagjes

Es
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 50 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indonesische
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram kippenmaagjes in dunne plakjes gesneden
  • 2 tenen knoflook fijn gehakt
  • 1 tot 2 rode pepers eventueel ontdaan van zaadlijsten en in ringen gesneden
  • stukje trassi
  • 1 theelepel koriander poeder
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 3 blaadjes djeroek perut citroenblad
  • 450 gram sperziebonen diepvries
  • peper en zout naar smaak
  • zonnebloemolie om in te bakken

Instructies
 

  • Verwarm in een grote pan een scheutje zonnebloemolie.
  • Fruit in de olie de knoflook, rode pepers, trassi en de korianderpoeder.
  • Voeg de kippenmaagjes toe en bak deze even mee voor ongeveer 5 minuten.
  • Schenk een beetje water in de pan. Zo dat alles nét niet onder staat.
  • Doe het blokje kippenbouillon en de djeroek perut erbij.
  • Stoof nu alles ongeveer 30 minuten tot de kippenmaagjes zacht zijn. (op half hoog vuur) Mocht het iets droog dreigen te worden: voeg nog wat water toe.
  • Voeg dan de sperziebonen toe, laat het deksel van de pan en kook de sperziebonen in ongeveer 10 minuten gaar.
  • Proef en breng op smaak met peper en zout, eventueel.
  • Serveer met gekookte rijst.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!