Ga terug

Recept spaghettisaus uit Cincinnati

Auteur
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 40 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans

Ingrediƫnten
  

  • 2 eetlepels olijf olie, om in te bakken
  • 500 gram gehakt ik gebruikte half om half
  • 2 uien grof gesnipperd
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 1 theelepel cayennepeper meer of minder naar smaak
  • mespuntje gemalen kruidnagel
  • mespuntje gemalen piment
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 eetlepel cacaopoeder
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik van de tomaten blokjes water
  • 1 bouillonblokje rund of groenten
  • 2 laurierbladeren
  • peper en zout naar smaak
  • 300 gram spaghetti gekookt volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • peterselie en geraspte kaas om mee te serveren

Instructies
 

  • Verwarm de (olijf)olie in een grote pan. Ik gebruikte een hapjespan.
  • Bak hierin het gehakt rul.
  • Voeg de uien, komijn, cayennepeper, kruidnagel, piment, kaneel en cacaopoeder toe. Bak dit op zacht vuur tot de uien zacht zijn.
  • Doe de tomatenblokjes erbij. Vul het lege blik met water en schenk dit er ook bij.
  • Breng alles aan de kook. Zodra het kookt het vuur op laag zetten.
  • Leg de laurierbladeren en het blokje bouillon in de pan.
  • Zet de pan op een heel laag pitje, het liefst op een warmte verdeler. En leg het deksel op de pan.
  • Laat alles nu een half uur tot een uur zachtjes pruttelen.
  • Proef en breng op smaak met peper en zout.
  • Kook de spaghetti en giet deze af.
  • Schep de hete spaghetti op een bord, schep er de saus op en garneer met de geraspte kaas en grof gehakte peterselie.
  • Serveer direct.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!