Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Vijgen abrikozen jam recept
Es
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
12
uur
Bereidingstijd
4
min
Totale tijd
12
uur
4
min
Gang
Zoet, zoeter zoetst
Keuken
Hollandse
Porties
2
kilo jam
Ingrediënten
1x
2x
3x
200
gram
gedroogde vijgen
150
gram
gedroogde abrikozen
650
milliliter
water
sap en rasp van 1 citroen
1
kilo geleisuiker
de gewone variant
Instructies
Week de vijgen en de abrikozen, in een
grote hoge pan
, minimaal 12 uren in de 650 milliliter water.
Pureer de vruchten met
een staafmixer
.
Rasp de schil van de citroen en voeg dit toe aan de gepureerde vruchten.
Pers de citroen uit en voeg het sap toe aan de vruchten.
Meng de geleisuiker door de vruchten.
Zet de pan op het vuur en breng alles aan de kook.
Schep het schuim dat soms ontstaat van de jam af en gooi dit weg.
Zodra alles kookt (je kunt de het borrelen niet meer weg krijgen door te roeren) de timer zetten en 4 minuten laten koken.
Tijdens het koken niet meer roeren.
Draai dan het vuur uit en schenk/ schep de jam in schone potten.
Zet de gevulde jampotten met 5 minuten op hun deksel.
De jam is minimaal 1 jaar houdbaar op een donkere plek.
Eenmaal aangebroken gekoeld bewaren.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Let us know
how it was!