Ga terug
–+ servings

Vijgen abrikozen jam recept

Es
Voorbereidingstijd 12 uur
Bereidingstijd 4 min
Totale tijd 12 uur 4 min
Gang Zoet, zoeter zoetst
Keuken Hollandse
Porties 2 kilo jam

Ingrediënten
  

  • 200 gram gedroogde vijgen
  • 150 gram gedroogde abrikozen
  • 650 milliliter water
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 1 kilo geleisuiker de gewone variant

Instructies
 

  • Week de vijgen en de abrikozen, in een grote hoge pan, minimaal 12 uren in de 650 milliliter water.

  • Pureer de vruchten met een staafmixer.
  • Rasp de schil van de citroen en voeg dit toe aan de gepureerde vruchten.
  • Pers de citroen uit en voeg het sap toe aan de vruchten.
  • Meng de geleisuiker door de vruchten.
  • Zet de pan op het vuur en breng alles aan de kook.
  • Schep het schuim dat soms ontstaat van de jam af en gooi dit weg.
  • Zodra alles kookt (je kunt de het borrelen niet meer weg krijgen door te roeren) de timer zetten en 4 minuten laten koken.
  • Tijdens het koken niet meer roeren.
  • Draai dan het vuur uit en schenk/ schep de jam in schone potten.
  • Zet de gevulde jampotten met 5 minuten op hun deksel.
  • De jam is minimaal 1 jaar houdbaar op een donkere plek.
  • Eenmaal aangebroken gekoeld bewaren.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!