Ga terug
–+ servings

Gebakken Chinese dumplings zelf maken recept

Es
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 30 min
Gang Snacks :: Hapjes
Keuken Aziatisch
Porties 30 dumplings

Ingrediënten
  

  • 200 tot 225 gram water
  • 400 grams bloem
  • 400 grams magere varkenslapjes heel fijn gesneden
  • 1 groene verse peper heel fijn gehakt
  • 1 teen knoflook door de pers
  • 3 theelepels sojasaus
  • 1 theelepel zout
  • 75 grams peultjes heel dun gesneden
  • 1 bos lenteui heel fijn gesneden

Instructies
 

  • Kneed van de bloem en het water een soepel deeg. (Met de hand ongeveer 10 minuten, met een machine 4 minuten)
  • Wikkel het in vershoudfolie en laat het 30 minuten rusten.
  • Meng ondertussen het varkensvlees, knoflook, groene peper, zout, sojasaus, peultjes en lenteui goed met elkaar.
  • Verdeel het deeg in 30 balletjes. Ze wegen ongeveer 20 gram per stuk. Dek ze af onder vershoudfolie zodat ze niet uitdrogen.
  • Rol nu een balletje uit tot een schijf van ongeveer 10 centimeter in doorsnede.
  • Leg in het midden van het schijfje deeg ongeveer 1,5 theelepel van de vulling.
  • Vouw het deeg dubbel. En vouw dan de randen dicht. Druk met je duim steeds het deeg een stukje over elkaar heen. Doe dit totdat de rand helemaal dicht is.
  • Ga zo door totdat je 30 potstickers hebt.
  • Verwarm olie in een anti aanbakpan.
  • Leg er zoveel potstickers als er in passen. Zorg ervoor dat het randje naar boven wijst. Strooi een klein beetje bloem tussen de potstickers.
  • Bak ze in ongeveer 5 minuten goudbruin aan de onderkant. Op hoog vuur.
  • Schenk er 150 milliter water bij en zet het vuur zacht. Leg een deksel op de pan.
  • Laat ze 10 minuten garen met de deksel op de pan op zacht vuur.
  • Haal het deksel van de pan en laat al het vocht verdampen.
  • Serveer ze warm met de sojasaus met lenteui, chillivlokken en knoflook.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!