Ga terug
–+ servings

Recept pittige bapao gevuld gestoomd broodje

Es
Gestoomde witte broodjes met een vulling van kip en specerijen.
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 1 uur
Gang Snacks :: Hapjes
Keuken Indonesische
Porties 12 broodjes bapao

Ingrediënten
  

  • 1/2 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel palmsuiker of neem bruine suiker
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 teen knoflook door de pers of heel fijn gesneden
  • 1 rode peper rawit, heel fijn gesneden
  • 1 groene peper rawit, heel fijn gesneden
  • 2 blaadjes daun salam of neem laurierblad
  • 1 ui in kleine stukjes gesneden
  • 3 kippenbouten gaar gekookt in wat bouillon van blokje
  • 10 gram zout
  • 7 gram gist
  • 320 gram water
  • 100 gram rijstebloem
  • 400 gram patentbloem
  • 3 eetlepels ketjap manis

Instructies
 

  • Deeg maken:
  • Maak een soepel deeg van de patentbloem, rijstemeel, gist, zout en water.
  • Vorm een bol van het deeg en leg het in een ingevette schaal en dek het af met een stuk plastic of een theedoek.
  • Laat het deeg ongeveer een uur rijzen of tot het dubbel zo groot is gerezen.
  • Vulling maken:
  • Kook de kippenbouten in een pannetje met water en 1 of 2 bouillonblokjes gaar. (Ongeveer 30 minuten.)
  • Haal ze uit de pan en leg ze in een schaal om af te koelen.
  • Bak ondertussen de ui met de gember, pepers, daun salam en knoflook op zacht vuur.
  • Haal het vlees van de botjes en gooi de botjes weg. (Of vries ze in om later bouillon van te maken)
  • Doet het vlees bij de ui, gember en knoflook.
  • Schep twee soeplepels van de bouillon in de pan met kip en laat dit zachtjes pruttelen tot het vocht verdampt is.
  • Voeg de ketjap, sesamolie en palmsuiker toe en roer tot de suiker is opgelost.
  • De vulling is klaar wanneer er bijna geen vocht meer in de pan zit. Draai dan het vuur uit en laat wat afkoelen.
  • Maken van de bapao:
  • Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken.
  • Maak van ieder stukje deeg een mooi bolletje.
  • Strooi een klein beetje bloem op het werkvlak om plakken te voorkomen.
  • Druk het bolletje plat en leg er een deel van de vulling in.
  • Knijp met je vingers het deeg om de vulling heen. Zorg dat alle naden goed dicht zitten, anders loopt de vulling eruit.
  • Leg het broodje op de naadkant in de stoomkoker.
  • Ga zo door tot alles stukjes deeg op zijn.
  • Zet de stoomkoker aan en zet de timer op 40 minuten.
  • Na veertig minuten zijn ze klaar.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!