Ga terug
+ servings

Recept zwarte knoflook dressing over aubergine

Es
Vegetarisch gerecht met aubergine en zwarte knoflook. Serveer met pita's of ander robuust brood.
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Midden Oosten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 3 kleine aubergines in repen van 3 centimeter gesneden (Snij de aubergines in de lengte en dan in repen)
  • basilicumblaadjes grote exemplaren gescheurd
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • handje geroosterde pijnboompitten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel cacaopoeder
  • een snuf rode rode pepervlokken
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel harissa
  • 30 gram zwarte knoflook
  • vers gemalen zwarte peper
  • 1/2 eetlepel grof zeezout
  • 4 eetlepels olijfolie
  • eventueel nog wat grof zout en zwarte peper

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Verdeel de aubergine over de bakplaat.
  • Besprenkel de aubergines met de olijfolie, grof zout en vers gemalen zwarte peper.
  • Hussel alles voorzichtig met handen door elkaar.
  • Leg de aubergines met schil naar beneden op de bakplaat.
  • Schuif de bakplaat in de oven en rooster de aubergines in ongeveer 40 minuten gaar.
  • Haal ze van de bakplaat en leg ze in een grote kom.
  • Doe de zwarte knoflook, harissa, citroensap, rode pepervlokken, cacaopoeder en olijfolie in een vijzel of in het bakje van de staafmixer.
  • Stamp of mix de ingrediënten tot een dressing.
  • Schenk de dressing over de geroosterde aubergines.
  • Verdeel de dressing voorzichtig met je handen over de aubergines.
  • Laat de dressing minimaal 30 minuten in de aubergines trekken.
  • Spreid de Griekse yoghurt op een grote schaal.
  • Schep de aubergines in het midden van de Griekse yoghurt.
  • Strooi er de pijnboompitten en de basilicum over.
  • Serveer direct.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!